Inspiratie: Verrassende Bohemian Vloerkleden
Previous
RANDOM
Marsala is de Kleur van het Jaar 2015
Next
bouw

Gebruiken We Binnenkort Smart Glas voor onze Ramen?

by kevindecember 3, 2014

Als je nieuwe ramen gaat kopen, zal je merken dat er verschillende soorten glas zijn. Er is dubbel glas, driedubbel glas, hoogrendementsglas, veiligheidsglas, enz. Misschien komt er in de toekomst nog een extra optie bij: smart glass.

Smart glass is een hoogtechnologisch glas waarbij je zelf de transparantie kan veranderen. In dit glas zitten namelijk vloeibare kristallen. Wanneer ze niet onder spanning staan, hebben ze een ongeordende ligging. Hierdoor wordt het licht in alle richting verspreid en zijn ze niet transparant. Als er een elektrische spanning door het glas gaat, gaan deze kristallen zich in dezelfde richting oriënteren. Ze laten meer licht door, waardoor het glas doorzichtig wordt.

Door de spanning te variëren kan je zelf de transparantie van het glas bepalen. Dit maakt smart glass erg veelzijdig.

smart glass

Smart glass wordt momenteel al gebruikt, bijvoorbeeld in kantoren. Het is perfect als glazen wand voor een vergaderruimte. Wanneer de vergadering bezig is, kan je in een handomdraai de wand ondoorzichtig maken voor wat extra privacy.

smart glass vergaderzaal

Maar ook voor woningen is smart glass interessant. Het is een goed alternatief voor klassieke gordijnen of zonwering. Door de ramen te koppelen aan een domoticasysteem, kan de transparantie aangepast worden aan de hand van het tijdstip of de stand van de zon.

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.
1 Comments
Leave a response
  • Gary
    juli 5, 2015 at 8:47 pm

    Beste Kevin

    Aan welk bedrag moet ik gaan denken als we het over de badkamer hierboven op de pagina hebben?

    Alvast bedankt

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »