10 Charmante Balkonterrassen
Previous
RANDOM
Stijlvolle zonwering met houten jaloezieen
Next
interieur

Verstop je radiator met radiatoromkasting

by kevinjuli 7, 2016

Een vintage gietijzeren radiator is erg mooi. Helaas hebben niet alle radiatoren dezelfde stijlvolle uistraling. De standaardmodellen zijn vaak een doren in het oog. Gelukkig is er een oplossing: radiatorbekleding. Heel wat mensen maken een speciale omkasting voor hun radiatoren zodat ze minder hard opvallen.

radiatorcover met gaates

Passend bij de interieurstijl

Een radiatorcover moet in de eerste plaats bij de rest van het interieur passen. Heb je een landelijke woning? Dan kan een houten radiatoromkasting met sierpanelen erg mooi zijn. In een modern interieur kiest men vaak voor vlakke metalen panelen in een effen kleur. Sommige mensen maken van hun radiatorbekleding een echte blikvanger, en kiezen voor een opvallende kleur.

subtiele radiatorbekleding

Prefab radiatorcovers

In doe-het-zelf zaken zijn allerei voorafgemaakte radiatorcovers verkrijgbaar. Hier kan je telkens kiezen uit een reeks standaardafmetingen en kleuren. Dit type radiatoromkasting biedt dus minder mogelijkheden. Ze hebben echter één groot voordeel: ze zijn een pak goedkoper dan op maat gemaakte radiatoromkastingen.

radiator vensterbank met omkasting en kussens

Op maat gemaakte omkastingen

Wil je de radiators volledig wegwerken zodat ze bijna onzichtbaar zijn? Ga dan voor een op maat gemaakte omkasting. Op deze manier worden ze perfect geintegreerd in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een radiator onder een vensterbank die via een omkasting wordt omgetoverd in een zitbank. Of een radiator die wordt weggewerkt in een op maat gemaakt TV-meubel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

radiatoren wegwerken onder raam

Zelfbouw

Ben je een klusser met enige ervaring in houtbewerking? Dan kan je zelf een radiatorbekleding maken. Er zijn allerlei plannen te vinden (zoals deze) om zelf een houten radiatorcover te maken. Je zal merken dat dit helemaal niet moeilijk is.

radiatoromkasting

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »