DIY: Geometrische Onderleggers
Previous
RANDOM
Had Ik Dat Geweten: Tips voor een Frustratieloze Woning
Next

Trend: Marmeren Salontafels

by kevin on maart 23, 2015
interieur

Het is je misschien al opgevallen; marmer is helemaal terug. Deze luxueuze steensoort zaken we vroeger vooral bij imposante villa’s, maar tegenwoordig wordt het ook voor meubelen en accessoires gebruikt. Zo zijn de marmeren salontafels aan een serieuze opmars bezig.

Dat is volgens mij geen verrassing. Marmer heeft namelijk een erg stijlvolle uitstraling. Bovendien is elk stuk ‘uniek’, omdat de de tekening altijd een beetje anders is. Nog een voordeel is dat een marmeren salontafel in elke interieurstijl past, gaande van klassiek tot eigentijds en modern.

Houd er wel rekening mee dat salontafels van marmer wel wat onderhoud vragen. Dit materiaal is namelijk vrij poreus, waardoor het makkelijk vloeistoffen opneemt. Glazen kunnen dus snel kringen maken. Gebruik dus steeds een onderzetter. Ook met zuren en scherpe voorwerpen wees je best voorzichtig. Tenslotte raden wij aan om het marmer te behandelen met een onderhoudsproduct voor tegels, zodat het minder snel vuil opneemt.

Nog niet overtuigd of een marmeren salontafel ook in jouw woonkamer past? Laat je dan inspireren door deze voorbeeldjes.

salontafel-marmer-1

salontafel-marmer-2

salontafel-marmer-3

salontafel-marmer-4

salontafel-marmer-5

salontafel-marmer-6

salontafel-marmer-7

salontafel-marmer-8

salontafel-marmer-9

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.
1 Comments
Leave a response
 • beckers eline
  augustus 31, 2017 at 10:12 am

  waar zijn deze marmeren salontafels te vinden?
  ik ben op zoek naar een rond exemplaar van tamelijke grootte (min 80cm doorsnede) in combinatie met een houten onderstel.
  Ik vind deze nergens terug.
  De eerste twee op jullie foto’s zijn exact wat ik zoek! waar kan ik deze verkrijgen?
  Groetjes,

  eline

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »