3 Tips waarmee je buitenmuur langer schoon en fris blijft

De buitenmuur en gevel zijn het visitekaartje van je woning. Het is dan ook belangrijk om deze schoon te houden. Wil je weten hoe je dit doet? In dit artikel lees je een aantal handige tips over het onderhoud van een gevel.

Tip 1: Reinig je gevel regelmatig

Een gevel raakt geleidelijk vervuild door slechte weersomstandigheden (zoals regen of sneeuw) en andere vervuilingen (bijvoorbeeld door uitlaatgassen van auto’s). Daardoor ontstaat er een donkere aanslag op de buitenmuur. Om de uitstraling van je woning netjes te houden, is gevelreiniging een goede oplossing. Zo ziet deze er weer als nieuw uit.

Als je de gevel vervolgens laat impregneren, is deze langer bestand tegen vuil.

Tip 2: Herstel je gevel beschadigingen op tijd

Bij de aanwezigheid van scheuren, denk er dan aan om een gevelrenovatie uit te voeren. Scheuren kunnen allerlei ongemakken met zich meebrengen. Denk hierbij aan schimmel- of mosvorming aan de binnen- of buitenkant van de muur. Daarnaast verlies je warmte door de scheuren in de gevel. Maar misschien het belangrijkste: het komt de uitstraling van je woning niet ten goede. Een gevel met barsten oogt bouwvallig.

Tip 3: Geef je buitenmuur een frisse nieuwe look

Wil je jouw gevel opfrissen? Kies dan voor een nieuwe gevelbekleding in hout of kunststof.

Hiermee kan je snel een nieuwe uitstraling geven aan je buitenmuur. Maar het heeft ook andere voordelen. Zo heeft gevelbekleding een isolerende werking, wat een besparing op de energiekosten oplevert. Bovendien is een kunststof bekleding heel onderhoudsvriendelijk. Het is waterafstotend en makkelijk te reinigen.

Er zijn dus genoeg redenen om een make-over voor jouw gevel uit te laten voeren. Door het reinigen of renoveren kan je gemakkelijk een nieuwe look geven aan jouw buitenmuren en de woning helemaal transformeren. Zo heb je opnieuw een huis om trots op te zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.