Wat moet je doen als je buitengesloten bent?

Dat akelige gevoel: je trekt een deur achter jezelf dicht en je hoort de klik van het slot. Plots besef je dat de sleutel nog binnen ligt. Of je komt thuis na een vermoeiende dag en je merkt dat jouw sleutelbos niet meer in je tas zit. Het zijn gevoelens die je als huiseigenaar liever niet meemaakt. Dit zou namelijk betekenen dat je buitengesloten bent.

Wat moet je dan doen om weer terug de woning binnen te komen? Als eerste is het belangrijk om niet in paniek te raken. Met de tips in dit artikel sta je namelijk in no-time weer in jouw woning.

Check voor openstaande ramen

Kijk eerst of er nog openstaande ramen zijn. Misschien heb je een schuifraam enkele centimeters geopend om de woning te verluchten? Dan is dit de ideale manier om terug binnen te geraken. Hoger gelegen ramen kan je bereiken via een ladder.

De reservesleutel

Het is een goed idee om preventief een reservesleutel aan enkele familieleden of goede vrienden te geven. Zo is er tijdens noodgevallen, bijvoorbeeld als je jezelf hebt buitengesloten of als er tijdens jouw vakantie iets mis is, altijd toegang tot de woning.

Als alternatief kan je een reservesleutel verstoppen in een garage, een berghokje of de tuin. Koop dan wel een sleutelbox. Dit doosje is beveiligd met een cijfercode, zodat inbrekers geen kans maken.

Schakel een slotenmaker in

Bij een goed beveiligde woning is het niet eenvoudig om binnen te raken. Ben je buitengesloten? Dan contacteer je best een slotenmaker.

Een slotenmaker kan de deur openen zonder hierbij schade aan het slot of de deur te veroorzaken. Dit is de goedkoopste manier om de woning weer binnen te komen. Nadien zit je namelijk niet met reparatiekosten voor geforceerde sloten of gebroken ramen. Bovendien duurt het ook helemaal niet lang voordat een slotenmaker ter plaatse is. De meeste professionals in dit vakgebied zijn beschikbaar voor spoedoproepen. In de meeste gevallen zijn ze binnen een halfuur op locatie.

Via: slotenservicevlaanderen.be

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.