Een nieuwbouwhuis beschermen tegen aardschokken en trillingen

Aardschokken of trillingen in de omgeving: het is op verschillende plekken in Nederland regelmatig aan de orde. Bestaande huizen lopen hierdoor vaak schade op, wat veel stress en rompslomp met zich meebrengt voor de bewoners. Gelukkig is de schade in de meeste gevallen goed en duurzaam te herstellen. Maar beter zou het zijn als dit niet nodig is!

Bij nieuwbouwprojecten is het dan ook verstandig om direct aardbevingsbestendig te bouwen of extra maatregelen te nemen om schade door trillingen te voorkomen.

Wat is nodig om een huis aardbevingsbestendig te bouwen?

Door nieuwe technologische ontwikkelingen en inzichten is het mogelijk om een huis zo te bouwen dat de kans op schade door trillingen en aardschokken minimaal is. De krachten in de muren worden hierdoor over een groter oppervlak en gelijkmatig verdeeld. Hierdoor zijn er geen zwakkere plekken meer in de spouwmuur aanwezig.

Hoe dan?

  • Er worden spouwankers in het binnen spouwblad gemonteerd
  • Aan de uiteinden worden Seismic Connectors gemonteerd
  • Speciale lintvoegbewapening wordt in de openingen geschoven
  • De volgende laag stenen wordt gemetseld

Deze hele techniek kan volledig onzichtbaar in het huis worden toegepast.

Wie kan deze technologie├źn toepassen?

Wilt u er zeker van zijn dat deze technologie op de juiste manier wordt toegepast? Zoek dan naar een erkend uitvoerder. Ook kan uw aannemer zorgen dat hij de beschikking krijgt over de bestekteksten waarin deze oplossingen uitgebreid zijn uitgewerkt. Indien een gecertificeerd vakman de werkzaamheden uitvoert heeft u garantie en kwaliteitsborging. Dat is fijn voor uw gevoel van veiligheid en heeft bovendien een positieve invloed op de waarde van uw nieuwbouwhuis!

Een bestaand huis aardbevingsbestendig maken?

Het is ook mogelijk om bovenstaande technologie toe te passen op een bestaand huis. De werkzaamheden kunnen zonder veel overlast worden uitgevoerd. Bovendien worden de gemaakte gaten vakkundig dichtgemaakt, uw gevel behoudt zijn authentieke uitstraling.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.