Hier moet je op letten bij de aankoop van sloten

Sloten zijn de belangrijkste beveiliging van je woning tegen inbraken. Daarom is het belangrijk dat de sloten betrouwbaar zijn. Inbrekers verzinnen namelijk steeds nieuwe manieren om je woning binnen te komen. Verouderde sloten bieden immers niet altijd meer de mate van bescherming die zij voorheen boden.

Wanneer je echter op zoek gaat naar nieuwe sloten, dan zal je snel merken dat er enorm veel verschillende varianten op de markt zijn. Dat maakt de keuze zeer lastig.

Waar moet je op letten bij de aankoop van sloten? Ik vroeg een slotenmaker in Gent voor enkele tips.

Sloten met een I3-label

Het eerste waarop je moet letten volgens onze Gentse slotenmaker, is of het slot een keurmerk heeft. In België zijn sloten verkrijgbaar met een I3-label. Deze sloten worden gekeurd bij een laboratorium op een aantal strikte onderdelen. Op basis van de resultaten van deze keuring kent de stichting een keurmerk aan de sloten toe. De modellen die de keuring succesvol hebben doorstaan krijgen een certificaat. Sloten met dit certificaat bieden de beste beveiliging voor jouw woning.

De maten van een slot

Wil je de sloten zelf op de deuren van je woning plaatsen? Dan is het ook van groot belang dat je op de maten van het slot let. Voor de plaatsing is het namelijk het makkelijkste dat het slot exact in de uitgefreesde opening van de deur past. Ook voor de beveiliging is dit belangrijk. Zo mag een slot bijvoorbeeld niet meer dan drie millimeter uitsteken aan de buitenkant van de deur. Hierdoor zou het voor inbrekers makkelijker worden om de deur open te breken.

Zorg er dus voor dat je de maten van het benodigde slot goed kent. Als alternatief kan je de plaatsing ook aan slotenmaker overlaten. In dat geval weet je zeker dat de sloten perfect passend worden geplaatst.

Prijs/kwaliteit verhouding

Adviseren om niet op de prijs van sloten te letten bij de aankoop zou een naïef advies zijn. Vaak bieden de duurdere sloten wel een beter beveiliging. Niemand heeft echter een onbeperkt budget beschikbaar voor het beveiligen van hun woning. Dit geld kan je immers gebruiken voor andere beveiligingsmaatregelen. Daarom moet je op zoek naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.

De goedkoopste sloten zijn vaak niet de beste keuze. Deze bieden namelijk niet of nauwelijks beveiliging tegen inbraken. Een slotenmaker kan je het beste adviseren met welke sloten je de meeste waarde voor je geld krijgt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.