Dit moet je weten over elektrische badkamerverwarming

Heb jij weleens elektrische badkamerverwarming overwogen? Hoewel verschillende ‘experts’ geen toekomst zien in deze vorm van verwarmen, laat de praktijk iets heel anders zien. Elektrisch verwarmen is namelijk wél de toekomst, want is het een stuk duurzamer, betaalbaarder en ook veel beter voor je gezondheid. Dat zijn waarschijnlijk genoeg redenen om de badkamer elektrisch te verwarmen.

Is elektrisch verwarmen duurder?

Is elektrische badkamerverwarming duurder dan verwarmen met cv-ketel?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat je de kosten van aardgas niet zomaar met de kosten van elektriciteit kan meten. Het is een beetje appels met peren vergelijken. De kosten van elektrisch verwarmen zijn namelijk afhankelijk van zoveel factoren. Gaat het om één ruimte of meerdere ruimtes? Hoe is het met de isolatie van het huis gesteld? Zijn er zonnepanelen aanwezig? En nog belangrijker: om welk soort elektrische verwarming gaat het eigenlijk?

Voor een moderne, goed-geïsoleerde woning mag je uitgaan van een verwarmingskost van €145 tot €220 per jaar. Dat is natuurlijk de kostprijs wanneer je elektriciteit van het net haalt. Heb je zonnepanelen? Dan werkt jouw elektrische badkamerverwarming helemaal gratis.

Elektrisch verwarmen is de toekomst

Wat we in ieder geval weten is dat het alternatief, de traditionele vorm van verwarmen op gas, niet future-proof is. Het wordt door de overheid steeds meer ontmoedigd door allerlei maatregelen. Sterker nog, in bepaalde wijken zijn er helemaal geen gasaansluitingen meer. Uiteindelijk zullen we dus allemaal naar een all-electric badkamerverwarming toe moeten.

Duurzaam in gebruik

Elektrisch verwarmen is een milieuvriendelijke manier om een ruimte in je woning te verwarmen. Dat zit zo. Er zijn namelijk geen fossiele brandstoffen nodig, waardoor een elektrische badkamer verwarming een bijzonder lage CO2-uitstoot heeft. Zeker wanneer je kiest voor een groene stroomleverancier of zonnepanelen.

Elektriciteit wordt momenteel al op grote schaal duurzaam gegenereerd, waardoor we steeds minder gebruik maken van gas- en kolencentrales. Deze verhouding zal alleen maar toenemen. Je elektrische badkamerverwarming wordt dus elk jaar groener en groener.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.