Inspiratie: een opzet waskom in de badkamer

We spenderen steeds meer aandacht aan de inrichting van onze badkamers. Dat is maar goed ook. Een badkamer is niet louter een functionele ruimte, maar een oase van rust en ontspanning. Tijdens een bad of het tanden poetsen is het immers zoveel leuker om naar een stijlvol interieur te kijken dan naar kale muren.

Er zijn verschillende stijlen om uit te kiezen. Zo is de landelijke stijl erg populair. De uitstraling wordt bepaald door natuurlijke materialen en warme kleuren. Nog iets dat we vaak bij landelijke badkamers zien, is een opzet wastafel. Het badkamermeubel wordt dan versierd met een hippe waskom. Die trekt meteen de aandacht.

Bij een klassiek badkamermeubel wordt de waskom in het blad geïntegreerd. Dat is mooi, maar het kan ook anders. Bij een opzet waskom wordt deze op het blad gemonteerd. Hij staat dus iets hoger, waardoor je minder diep moet bukken om je gezicht te wassen.

De meeste mensen kiezen voor contrast. Ze kopen bijvoorbeeld een opzetwastafel waarbij het blad een donkere kleur heeft, en de waskom zelf in een witte kleur werd uitgevoerd.

Een opbouw wastafel hoeft niet altijd een witte kleur te hebben. Er zijn ook modellen in natuursteen verkrijgbaar. Die hebben een prachtige robuuste uitstraling. Ze geven meteen een natuurlijke toets aan jouw badkamer.

Daarnaast zijn er nog verschillende vormen om uit te kiezen. Ronde waskommen zijn bijvoorbeeld erg populair. Wie houdt van modern design, kan een model met rechte lijnen in huis halen. Je vindt deze wastafels in diverse vormen en formaten. Er is dus voor ieder wat wils.

Soms wordt er onder het blad nog een kastje voorzien. Maar dat is niet nodig. Een opzet waskom wordt nog mooier wanneer je een designsifon koopt.

Vergeet ook de kraan niet. Niet alle badkamerkranen zijn compatibel met opzet waskommen. Sommige modellen zijn simpelweg te laag. Houd hiermee rekening tijdens jouw bezoek aan een badkamerwinkel. Nog een tip: inbouwkranen passen erg mooi bij opzetwastafels. Je plaatst deze zo hoog als je zelf wil.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.