Handig: een spiegel met infrarood verwarming

In een badkamer is er heel wat plaatsverlies door de verwarming. En een grote radiator tegen de muur is nu niet bepaald mooi.

Gelukkig bestaat er een oplossing: een spiegel met infraroodverwarming. Die combineert twee toestellen in één.

Spiegel met verwarming

Een infraroodspiegel ziet er op het eerste zicht uit als een doorsnee badkamerspiegel. Maar het verschil zit binnenin. Want achter het spiegelglas zit een infraroodverwarming. Die brengt de ruimte snel op temperatuur, waardoor je op een aangename manier kan douchen of een bad kan nemen.

Nog een voordeel: bij een spiegel met infraroodverwarming heb je nooit geen last meer van aangedampt glas. Handig, toch?

Infraroodspiegel in moderne badkamer

Werking

Een traditionele radiator warmt de lucht in de badkamer op. Een spiegelverwarming werkt iets anders. Via infraroodstralen worden de muren, het plafond, de vloer en andere badkamermeubels opgewarmd. Vervolgens geven die elementen hun hitte af aan de ruimte. Ook je lichaam zal lichtjes opwarmen door deze spiegel (net zoals bij een infraroodsauna – maar dan minder krachtig).

Een infraroodspiegel zorgt dus voor een heel aangenaam warmtegevoel.

strakke badkamer met spiegelverwarming naast slaapkamer

Ideaal voor kleine badkamers

Heb je een kleine badkamer? Dan is spiegelverwarming ideaal. Zo gaat er minder plaats verloren. Ook in een toilet kan je zo’n spiegel ophangen.

Tip: gebruik een infraroodspiegel in combinatie met vloerverwarming. Stel de vloerverwarming in zodat het altijd 20 graden is in de badkamer (wat voldoende is om snel je handen te wassen of naar het WC te gaan). Bij een douche kan je de via de spiegelverwarming de temperatuur snel opdrijven tot een aangename 23 graden.

infrarood spiegel als badkamerverwarming

Tips voor spiegelverwarming

  • Stem het vermogen af op de grootte van de badkamer
  • Zorg dat je de juiste elektriciteitskabels voorziet in de muur
  • Koppel de spiegel niet aan een aan/uit-schakelaar, maar aan een thermostaat

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.