Luxueuze wandbekleding voor de badkamer

Hygiëne is een van de basisvoorwaarden van een badkamer. Stijl ook. Iedereen wil een mooie badkamer waar men zich heerlijk kan ontspannen. De wandbekleding speelt hierbij een belangrijke rol. Er zijn verschillende manieren om jouw badkamer een stijlvolle toets te geven, onder andere via marmeren tegels of pleister als muurbekleding.

Luxueuze tegels

In vrijwel elke badkamer vinden we tegels. Het leuke aan deze wandbekleding is dat je kan kiezen tussen verschillende steensoorten, kleuren en afmetingen. Kleine vierkante tegels met een subtiele textuur, langwerpige witte tegels met een matte afwerking: het kan allemaal.

Echt voor luxe gaan? Kies dan voor marmer of een andere natuursteen in de badkamer. Deze wandbekleding zal zeker in het oog springen.

marmer-wandbekleding-badkamer

Luxe badkamer met pleister

Iets waar de meeste mensen niet aan denken, maar wel erg mooi kan zijn, is pleister. Dat geeft een zeer unieke uitstraling. Bovendien kan je allerlei patronen creëren in het pleisterwerk.

Ook bij pleister is er vrij veel keuze. Zo kan je kiezen voor het warme tadelakt, het sterke beton ciré of het duurzame microcement. Helemaal mooi uitpakken? Ga dan voor terrastone. Dit natuurproduct heeft dankzij de unieke samenstelling een hoge PH-waarde waardoor het een schimmelwerende werking heeft.

Het voordeel van pleister ten opzichte van tegels is dat door voegen de muren bij slecht schoonmaken onhygiënisch worden. Pleister is egaal, dus dit zal hierbij niet gebeuren. Met pleister geef je jouw badkamer een persoonlijke en unieke uitstraling die ook nog eens hygiënisch is.

bepleisterde badkamer

Tips voor de muurbekleding in de badkamer

  • Houd rekening met de gepaste kleur: Houd bij het uitkiezen van de kleur van de wandbekleding rekening met de sfeer die je wil creëren. De badkamer moet uiteraard niet compleet anders zijn dan de rest van het huis. Heb je een moderne inrichting? Kies dan voor de kleuren zwart, wit of grijs. Meer een mediterrane sfeer? Dan is bruin of lila een goede keuze. Vermijdt bij felle kleuren voor de muurbekleding, omdat deze te druk is voor de sfeer van de badkamer.
  • Durf te mixen: Je hoeft niet dezelfde wandbekleding in de hele badkamer te gebruiken. Verschillende tegels of pleisters mixen kan erg mooi zijn. Je kan bijvoorbeeld een speciale patroontegel in de inloopdouche gebruiken.
  • Houd rekening met de kosten: Uiteraard is het kostenplaatje niet onbelangrijk. Je bespaart veel geld door een expert in te huren. Sommigen mensen denken zelf aan de slag te kunnen, maar de schijn bedriegt. Het aanbrengen van tegels of pleister als muurbekleding in de badkamer is een tijdrovende klus. Huur daarom altijd een ervaren stukadoor in voor deze klus (bv. iemand die gespecialiseerd is in pleisterwerken). Op deze manier bespaar je jezelf heel wat kopzorgen (en kostelijke fouten).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.