Wat zijn de beste vloertegels per toepassing?

Wanneer je een tegelzaak binnenstapt tijdens je zoektocht naar de perfecte vloertegel, word je al gauw overdonderd door honderden keuzemogelijkheden. Maar misschien moet je eerst even nadenken over de toepassing. Wat is het belangrijkste, het onderhoudsgemak, gezelligheid, uitstraling…? Het antwoord bepaalt wat de beste vloertegel voor jou is.

De beste vloertegels qua onderhoudsgemak

Je vloer moet tegen een stootje kunnen. Er bestaat altijd een kans op vlekken door gemorste dranken en krassen door het verschuiven van meubels of de nagels van huisdieren. Maar bepaalde vloertegels zijn sterker dan andere.

Wil je een onderhoudsvriendelijke vloer? Kies dan voor keramische tegels. Deze vloertegels worden op zeer hoge temperaturen gebakken, waardoor ze goed bestand zijn tegen krassen en vlekken. Om deze reden wordt dit soort tegel meestal gebruikt in keukens, wasplaatsen, bergruimtes en garages.

Nog een voordeel is de uitgebreide keuze. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in alle soorten vormen, kleuren en uitstralingen. Voor elke ruimte is er een oplossing.

keramische tegels woonkamer

De beste vloertegels voor een luxe uitstraling

Voor een luxe uitstraling is natuursteen de beste optie. Natuursteen tegels worden gewonnen in steengroeven over de hele wereld. Elk stuk is uniek. Dat maakt deze vloeren zo mooi.

Ze zijn doorgaans iets duurder dan keramische tegels, maar hun prachtige uitstraling maakt veel goed. Het is dan ook geen verrassing dat we deze vloerbekleding dikwijls terugzien in high-end projecten, gaande van woningen tot horecazaken.

Er zijn trouwens verschillende soorten natuursteen vloertegels verkrijgbaar, zoals:

  • Kalksteen
  • Travertin
  • Marmer
  • Graniet
  • Hardsteen
  • Basalt
natuursteen vloer eetkamer

De beste vloertegels voor een eyecatcher

De meeste vloeren hebben een relatief neutrale kleur. Maar soms wil je een echte blikvanger, bijvoorbeeld in de gang of badkamer.

Patroontegels zijn ideaal als eyecatcher. Deze – meestal vierkante – vloertegels hebben speelse motieven in diverse kleuren. Ze voegen extra karakter toe aan elke ruimte. Traditionele betontegels zijn een mooi voorbeeld hiervan, maar tegenwoordig vind je ook keramische varianten.

Geen fan van deze patroontegels? Dan is een mozaïek tegel het overwegen waard. Momenteel zijn deze kleine steentjes erg populair als vloerbekleding. Let wel op: mozaïek tegels zijn niet geschikt voor grote oppervlaktes. Je gebruikt ze dus best op de vloer van een toilet of een kleine badkamer.

patroontegel vloer woonkamer

De beste vloertegels voor een vleugje warmte

De beste vloertegels om een kamer een warme uitstraling te geven, zijn houtlook tegels. Dit keramisch parket combineert de gezelligheid van hout met de voordelen van een keramische tegel. Je profiteert dus van het beste van twee werelden.

Net als echt parket zijn houtlook tegels verkrijgbaar in verschillende texturen, afmetingen en prints. Verkies jij de look van walnoot, eik of bamboe? Alles kan! Er zijn zelfs speciale legvormen zoals keramisch visgraat parket of een Hongaarse punt.

houtlook tegels woonkamer met open haard

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.