Interieurinspiratie: designhotel in Mallorca

Eind september was het tijd voor onze jaarlijkse vakantie. We gingen deze keer voor een echte relaxvakantie. Grote culturele bezienswaardigheden hoefden niet, zolang er maar zon, zee en strand was. Daarop trokken we naar Mallorca. We verbleven er in het prachtige HM Balanguera Beach hotel.

Naast het lekker eten, viel vooral het interieur in de smaak. De lichte kleuren en natuurlijke materialen zorgden meteen voor een vakantiegevoel. Hieronder vind je enkele foto’s van het hotel. Misschien kan je ze gebruiken als inspiratie voor jouw volgende interieur make-over?

68601_hotel

De buitenkant is meteen herkenbaar dankzij de witte patroonstenen en de vetplanten. Wit is de hoofdkleur.

63518_hotel

93716_hotel

In het interieur van dit designhotel gebruikte men veel natuurlijke materialen, zoals hout en riet. Deze bruine kleuren contrasteren mooi met de rest van het interieur, dat maagdelijk wit werd gehouden.

92321_hotel

35225_hotel

In de bar van het hotel gebruikte men spiegels als muurdecoratie. Men bekleedde een volledige wand met spiegels in verschillende formaten. Elk van deze spiegels kreeg een houten kadertje met een uniek ontwerp.

7422_hotel

2926_hotel

Ook in het restaurant komen warme materialen terug. Aan de muurzijde was een lange zitbank die bekleed werd met een effen grijze stof. Deze stof komt, samen met andere variaties, terug op andere plaatsen van dit designhotel, bijvoorbeeld in de kamernummers of in de lobby. De naakte pendellampen in het restaurant zorgen voor een speelse toets.

6541_hotel

31342_hotel

De kamers zijn sober maar stijlvol ingericht. Ook hier heeft wit de bovenhand. Erg leuk is het tegelpatroon achter het bed. Ditzelfde patroon wordt ook in de badkamer gebruikt.

25003_doble

Nog een extra bonus: the rooftop pool. HM Balanguera Beach heeft een zwembad met ligruimte op het dak. Er is tevens een bar waar tijdens zomerdagen een DJ voor muziek zorgt.

75820_hotel

19608_hotel

Een oude kleerkast als decoratie, waarom niet? Zelfs in de receptie vormen witte muren en plafonds, houten elementen en stoffen kussens de draad doorheen het interieur.

41104_hotel

31705_hotel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.