Geld lenen voor een nieuwe inrichting

Op woonmooi.be heb je ongetwijfeld al heel wat inspiratie gevonden voor de inrichting van je huis of appartement. Spijtig genoeg kost elke inrichting flink wat geld. Meubilair voor de woonkamer, een boxspring voor de slaapkamer, enkele potten verf… de kosten lopen al gauw hoog op.

Sommige mensen hebben een spaarpotje dat ze voor deze inrichtingswerken kunnen gebruiken. Maar dat is niet bij iedereen het geval. Soms wil je je spaargeld niet aanspreken, of heb je onvoldoende budget voor je droominterieur. In dat geval kan je een lening aanvragen om alles te bekostigen.

Kosten van een complete inrichting

De kosten van een complete inrichting zijn er uiteenlopend. Je kan bijvoorbeeld voor een goedkope vloertegel van €14,99 per m² kiezen, maar evengoed massief parket leggen van €50 per m². Daarnaast moet je nog raambekleding, meubelen, verf/behang, verlichting en accessoires voorzien. Alles samen kost een nieuwe inrichting al snel tussen de €14.000 en €35.000.

Deze interieur make-over maak je zo duur als je zelf wil. Ga je voor tweedehands spulletjes, dan kan je veel geld besparen.

Toch willen de meeste mensen alles nieuw. Op deze manier zijn ze zeker dat alles in perfecte staat is, zonder eventuele beschadigingen. Bovendien zijn de meeste meubelen personaliseerbaar. Zo past alles perfect in het nieuwe interieur. Nadeel van deze liefde voor nieuwe producten is de kostprijs. Want je betaalt natuurlijk een pak meer dan tweedehands spullen.

Online geld lenen tegenwoordig steeds makkelijker

Vroeger kon je een lening alleen in een fysiek kantoor afsluiten. Je maakte een afspraak bij de bank of tussenpersoon om alles in orde te brengen.

Tegenwoordig gaat dit veel makkelijker. Online geld lenen is namelijk aan een opmars bezig. Waarom? Omdat het super eenvoudig en snel is.

Hoe werkt het online afsluiten van een lening? Wel, in de eerste plaats is het belangrijk om te kijken of je wel voor een lening in aanmerking komt. Hierdoor zal de kredietverstrekker allerlei zaken controleren. Daarnaast is er een limiet op het bedrag dat je kan lenen. Dit hangt af van verschillende parameters (inkomen, vaste woonlasten, andere leningen, enz.).

Is je aanvraag goedgekeurd, dan worden alle documenten opgemaakt. De ondertekening gebeurt ook volledig digitaal.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Je wil geld lenen voor een nieuwe inrichting? Dan zijn er twee opties:

  1. Persoonlijke lening
  2. Doorlopend krediet

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is vaak de beste keuze. Hierbij ontvang je het leenbedrag in één keer op je rekening. Dit stelt je in staat om direct de hele inrichting of misschien wel een verbouwing te financieren.

De persoonlijke lening gaat samen met een vaste rente en looptijd. Je weet dus meteen wat je elke maand terugbetaalt. Deze maandtermijnen veranderen niet, zelfs niet wanneer de marktrente wijzigt. Tussentijds kan je bij veel kredietverstrekkers boetevrij aflossen.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is nuttig wanneer je vaker geld nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je nu voor een nieuwe inrichting gaat en later nog voor een verbouwing of nieuwe auto. Reeds afgeloste bedragen mag je namelijk opnieuw opnemen. Het doorlopend krediet heeft een wat hogere rente die ook nog eens variabel is. De looptijd staat niet vast, maar bedraagt doorgaans maximaal 15 jaar.

Ook senioren kunnen lenen voor een nieuwe inrichting

We worden steeds ouder. Dit zie je aan het groeiend aantal senioren dat nog op vakantie gaat of de woning verbouwt. Een nieuwe inrichting hoort hier soms bij. Simpelweg omdat men eens iets anders wil, of om de woning levensbestendig te maken.

Gelukkig kunnen ook senioren gewoon geld lenen voor een nieuwe inrichting. Hiervoor is de seniorenlening bedacht.

Deze lijkt op de persoonlijke lening maar is bedoeld voor senioren tot 74 jaar oud. Aflossen moet wel voor het 79e levensjaar. Welke lening je ook kiest, het is altijd aan te raden om vooraf wat aanbieders met elkaar te vergelijken. Vraag dan ook zeker meerdere offertes aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.