Teel Groenten in Huis met de Nano Garden

Gaan we binnenkort onze eigen groenten telen in de keuken? Als het van Hyundai afhangt wel. Je kent dit bedrijf misschien wel van hun auto’s, maar ze hebben tevens een creatief ingenieursdepartement dat ook andere producten ontwerpt. Met hun Nano Garden concept willen ze een nieuwe landbouwrevolutie ontketenen.

Plaatsgebrek

De Nano Garden werd ontworpen vanuit een reële behoefte; plaatsgebrek. Onze consumptie-economie vraagt heel wat oppervlakte voor landbouw, terwijl er steeds meer ruimte wordt ingenomen door woningen en industrie. Hyundai lost dit probleem op door de productie naar de eigen woning te verplaatsen.

Gebruiksvriendelijk

Heeft het doorsnee gezin wel genoeg tijd om zo’n minituintje te onderhouden?

Ook daar heeft Hyundai iets op gevonden. De verlichting in de Nano Garden wordt automatisch aangepast om alle planten optimaal te laten groeien. Daarnaast is er ook een geïntegreerd irrigatiesysteem. Zo komen je groenten nooit zonder water te zitten. Tenslotte wordt ook de bodem geanalyseerd. De Nano Garden laat je weten wanneer er extra meststof nodig is. Handig, niet?

Maar er is meer. Deze Nano Garden doet ook dienst als filterinstallatie. Dankzij de plantjes binnenin kan ze de lucht binnenshuis zuiveren.

Nog niet te koop

Helaas is deze Hyundai Nano Garden slechts een concept. Het is dus nog niet mogelijk om dit toestel in huis te halen. Wij hopen alvast dat hier vlug verandering in komt. Trouwens; wat is er lekkerder dan verse groenten en kruiden?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.