De keukentrends van 2017

Een nieuw jaar, een nieuwe reeks trends. Ook in 2017 zal de manier waarop we keukens inrichten een klein beetje veranderen. Wie een hippe kookruimte wil, houdt dus best rekening met onderstaande keukentrends:

downdraft dampkap miele

Trend #1: downdraft dampkappen

Misschien wel de belangrijkste keukentrend van 2017 zien we bij de dampkappen.

Tegenwoordig kiezen heel veel mensen voor een keukeneiland. In sommige gevallen doet dit ook dienst als kookzone. Om te vermijden dat het hele huis naar gebakken vis of frietjes ruikt, heb je natuurlijk een dampkap nodig.

Normaal gezien moet er boven het kookeiland een verlaagd plafond voorzien worden om de dampkap te installeren en de rookafvoer naar buiten te verbergen. Dat is niet altijd het mooiste resultaat. Sommige mensen willen immers een heel strakke keuken met zo weinig mogelijk hoekjes en kantjes.

Daarom zijn downdraft dampkappen aan een opmars bezig. Deze modellen hangen niet boven het kookvuur maar worden vlak naast de kookpotten geïntegreerd. Dankzij hun krachtige motor zuigen ze geurtjes en damp af voordat deze naar het plafond kunnen stijgen. Op deze manier blijft het plafond vrij.

Ga je in 2017 een nieuwe keuken plaatsen en wil je een strakke look? Kies dan zeker voor een downdraft dampkap!

Trend #2: zwevende kasten

Zwevende kasten in een keuken is toch niets nieuw?

Jawel hoor, want het gaat hier over de onderste keukenkasten. In een klassieke keuken lopen deze tot aan de grond. Volgens de keukentrends van 2017 is dat verleden tijd. Zwevende kasten zien er namelijk heel luchtig uit en geven de ruimte een open uitstraling. Ze zijn ideaal voor liefhebbers van een moderne woonstijl.

Trend #3: kokend water uit de kraan

Deze keukentrend is minder visueel, maar vooral praktisch. Tegenwoordig worden immers meer mini-boilers onder het aanrecht geplaatst. Deze toestellen houden een kleine hoeveelheid water op een constante temperatuur, waardoor je niet langer moet wachten op een waterkoker. Dat is ideaal voor mensen die regelmatig een kopje thee drinken.

sfeerwissel

Trend #4: sfeerwissels

De keuken is steeds meer een algemene leefruimte, zeker wanneer er een eiland met zitplaatsen is. Er wordt niet alleen gekookt. Vaak wordt de keuken ook gebruikt om huiswerk te maken, vrienden te ontvangen, gezelschapsspelletjes te spelen, enz.

Kortom: de keuken krijgt meerdere functies.

Daarom worden ‘sfeerwissels’ een van de belangrijkste keukentrends van 2017. Sfeerwissels zijn gelinkt aan verlichting en muziek. Stel je voor: je staat ‘s morgens op en de keuken begroet je met aangename verlichting en jouw wake-up playlist. Tijdens het koken krijgt de verlichting een koel wit kleurtje om het snijden van groenten en het bereiden van vlees makkelijker te maken. Wil je een tête-à-tête met je geliefde? Zet dan wat romantische muziek op een dim de verlichting tot een gezellige gloed. En tijdens een feest in huis kan je zelfs gekleurde verlichting kiezen.

Deze sfeerwissels zijn dus meer dan een leuke gimmick. Ze dragen wel degelijk bij aan het comfort. Net daarom is deze keukentrend in 2017 zo belangrijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.