Tips voor een Gedeelde Kinderkamer

Er zijn heel wat broers en zussen die een kamer moeten delen. Spijtig genoeg kan dit soms voor ruzies zorgen. Maar met deze handige tips wordt de gedeelde kinderkamer een groot succes. Heb je zelf nog tips? Post dan een reactie en deel ze met de rest van de lezers.

Een mooi geheel

Een gedeelde kinderkamer kan al gauw een mix van verschillende stijlen worden. Als je toch van de kamer een mooi geheel wil maken, kan je patronen en kleuren gebruiken om een onderscheid te maken.

gedeelde slaapkamer voor kinderen

Kies een bepaalde geometrische vorm (vierkanten bijvoorbeeld) en ga op zoek naar behangpapier waar deze vorm in terug komt. Er is waarschijnlijk een overvloed aan keuze. Daarna kan je elk kind een kleur laten kiezen. Deze kleuren vormen de basis van je kleurenpalet. Zorg ervoor dat deze kleuren niet gaan overheersen. Gebruik ze in beperkte mate, als accentkleur.

gedeelde kinderkamer

Opbergruimte is belangrijk

In een kinderkamer kan je nooit te veel opbergruimte hebben. Dat is zeker het geval in een gedeelde kinderkamer. Voldoende opbergmeubelen zijn een must.

Hier is het belangrijk dat er plaats is voor persoonlijke en gemeenschappelijk spullen. Door elk kind een eigen plekje te geven om hun spullen in op te bergen, geef je hen wat extra persoonlijke ruimte. Een eenvoudig ladeblok of een uitschuifbare lade onder het bed kan wonderen doen. Daarnaast mag gemeenschappelijk opbergruimte, bijvoorbeeld voor speelgoed, kleurpotloden, video’s … niet ontbreken.

gedeelde kinderkamer

Indien er voldoende plaats is, kan een kast in het midden van de ruimte gezet worden. Deze kast dient niet alleen om gemeenschappelijk spullen in op te bergen, maar ook om de kinderkamer op te delen.

Betrek de kinderen bij de aankleding

Ook in een gedeelde kinderkamer mag een persoonlijke toets niet ontbreken. Betrek daarom je kinderen bij de aankleding van hun kamer. Zo heb je zelf een beetje controle over de verdeling van de decoratiestukken.

gedeelde kamer kinderen

Ook hier kan je teruggrijpen naar onze eerst tip. Je kan bijvoorbeeld je kinderen zelf kunstwerkjes laten maken om op te hangen, maar ze enkel laten kiezen uit bepaalde kleuren. Zo blijft de gedeelde kinderkamer één geheel.

Denk aan de toekomst

Dankzij een multifunctionele aankleding kan je in de toekomst heel wat meubelen en decoratiestukken ‘hergebruiken‘. De mand met knuffels kan later bijvoorbeeld als wasmand gebruikt worden. Zitzakken zijn niet alleen leuk voor kleine kindjes, maar ook voor tieners. En indien de kinderen na enkele jaren toch een eigen kamer krijgen, is het stapelbed perfect geschikt voor logeerpartijtjes. Dankzij multifunctionele meubelen kan je dus heel wat geld uitsparen op lange termijn.

gedeelde slaapkamer

Werk in de hoogte

Heb je een erg krappe kinderkamer? Dan kan je in de hoogte werken, bijvoorbeeld met een hoogslaper of stapelbed. Zo win je heel wat ruimte. Bovendien vinden de meeste kinderen het leuk om in een stapelbed te slapen.

hoogslaper stapelbed

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.