Mooie Emmertjes: De Moooi Bucket Collectie

Moooi (met drie o’s) is een Nederlandse ontwerpstudio die in 2001 opgericht werd door Marcel Wanders en Casper Vissers. Ze produceren voornamelijk verlichting, maar ze hebben ook een aantal leuke meubeltjes en accessoires. Eind vorig jaar werd de Bucket Collectie aan hun assortiment toegevoegd – een reeks verrassende lampen die ontworpen werden door Studio Job.

Hang- of staanlampen

Deze nieuwe collectie bestaat uit drie varianten, namelijk twee verschillende hanglampen en een staanlamp.

De Bucket hanglamp is verkrijgbaar in de vorm van een omgekeerde emmer of als ijzeren badkuip. Deze eerste heeft een diameter van 480 mm terwijl de Tub hanglamp maar liefst 1350 mm lang is. Het is dus een vrij grote hanglamp die je best niet in een kleine ruimte gebruikt.

moooi tub hanglampen

Daarnaast is er nog een staanlamp. Ook hier werd een omgekeerde emmer gebruikt. Maar de houten voet is misschien wel dé eyecatcher van deze lamp; ze lijkt namelijk op een oud houten krukje. Deze voet kan je dus zelfs als bijzettafeltje gebruiken – ideaal om een drankje op te zetten.

moooi bucket staanlamp

Het leuke aan deze Moooi Bucket collectie zijn de subtiele details. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de handvaten. Het witte porselein heeft een prachtig blauw patroon dat mooi contrasteert met de gouden greep. Als je goed kijkt, zal je nog een heleboel andere gouden accenten opmerken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.