Superhandig: een Verstelbaar Boekenrek

De meubelnoden van een doorsnee gezin evolueren over de jaren heen. Een bureau dat in een thuiskantoor staat, zal na enkele jaren misschien in de kinderkamer een plaatsje vinden. En die klassieke nachtkastjes kunnen misschien uiteindelijk bij vrienden of familieleden belanden. In deze gevallen is het interessant dat je meubelen wat flexibiliteit bieden, niet alleen op het vlak van aankleding, maar ook qua positionering. Daarom dat dit verstelbare boekenrek zo handig is.

verstelbare boekenrek van stephanie hornig

De Australische designer Stephanie Horning heeft dit concept ontworpen. Het is een flexibel boekenrek dat je zelf groter of kleiner kan maken. In totaal zijn er drie verschillende grootten. Je hebt zelfs geen extra gereedschap nodig voor deze uitrekbare boekenkast! Handig,  niet?

uitrekbare boekenkast

Het boekenrek is gemaakt van beukenhout in combinatie met schaarscharnieren en metalen planken. Deze metalen planken houden de latten bij elkaar en bepalen de grootte van het rek. Wil je meer plaats? Vervang de kleinste planken dan door een groter model. Zo simpel is het!

flexibel boekenrek

Spijtig genoeg is dit ontwerp van Stephanie Horning slechts een prototype. Maar wij hopen alvast dat we dit verstelbare boekenrek binnen enkele jaren in de winkelrekken zien hangen!

animatie boekenrek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.