6 Tips voor de Perfecte Kerstboom

Steeds meer gezinnen kiezen voor een kunststof kerstboom. Maar er gaat niets boven een echt exemplaar. Deel je deze mening? Dan komen onderstaande tips om de perfecte kerstboom te kiezen gegarandeerd van pas.

1. Genoeg plaats? Een van de belangrijkste aspecten is de grootte van je kerstboom. Een boom die te klein is verdwijnt in het niets en eentje die te groot is zal ook voor problemen zorgen. Meet dus op voorhand de beschikbare ruimte. Denk niet alleen aan de breedte, maar ook aan de hoogte. Wil je bijvoorbeeld een piek op de kerstboom zetten? Zorg er dan voor dat er voldoende vrije ruimte is.

2. Wacht niet te lang. Heb je graag veel keuze? Wacht dan niet te lang om een kerstboom in huis te halen. Zo is het aanbod nog ruim genoeg om rustig uit te kiezen. Je wilt toch niet met een scheve, half kale boom opgezadeld zitten?

3. Tijd. Het is ook belangrijk dat de kerstboom recent gerooid werd. Kerstbomen die al in begin november de velden verlaten hebben, zullen tijdens de feestdagen hun frisheid verliezen. Daarom is het een goed idee om een verkoper te zoeken die ‘verse’ kerstbomen aanlevert – waar je een boom kan kiezen die daarna gerooid wordt.

4. Wortels. Om je kerstboom zo lang mogelijk in topvorm te houden, kies je best voor eentje met een kluit. Zo kan de boom veel beter water en voedingsstoffen opnemen en zal hij langer groen blijven.

5. Water. Over water gesproken: vergeet niet om je kerstboom geregeld te gieten. In een verwarmde woonkamer is een liter water per dag geen overbodige luxe. Om extra uitdroging te voorkomen, zet je de boom best niet te dicht bij verwarmingstoestellen.

6. Kerstgeur. Als je een kerstboom gaat kiezen, zal je merken dat er verschillende soorten zijn. Als je op zoek bent naar een boom met een lekkere geur, dan is de Coloradospar een aanrader. Deze soort heeft opvallend grijsblauwe, lange, opstaande naalden. De harsbuiltjes op de stam verspreiden een heerlijke kerstgeur.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.