Kunstgras in de tuin: iets voor jou?

De lente is weer aangebroken. De dagen worden weer langer en het zonnetje zal zich vaker laten zien. Zit jij al te popelen om in je tuinstoel te gaan zitten en de eerste zonnestralen op je bolletje te voelen? Om van een mooi tuinuitzicht te kunnen genieten, is het wel van belang dat de tuin er onberispelijk bij ligt. Een tuin vraagt nu eenmaal om onderhoud, maar misschien heb jij helemaal geen groene vingers. Zoveel mensen, zoveel verschillende interesses. Ben jij van mening dat de achtertuin bedoelt is om van te genieten en niet om er in te werken? Dan heb jij vast weleens een kunstgras tuin overwogen.

Kunstgras is onderhoudsvriendelijk

Laten we beginnen met het grootste voordeel van kunstgras. Kunstgrasvelden zijn erg onderhoudsvriendelijk. Hoe onderhoud je een kunstgras gazon? Je hoeft het grasveld eens in de zoveel weken te vegen en de grassprietjes op te borstelen, als je het veld tenminste mooi wilt houden. Kunstgras kopen van hoge kwaliteit wordt natuurlijk wel aangeraden, want dan hoef je je geen zorgen meer te maken over de conditie van het veld. Bijkomend voordeel is dat kunstgras, in tegenstelling tot natuurgras, niet gemaaid, gesproeid en geverticuteerd hoeft te worden. De grasmaaier en sproei-installatie zijn dus overbodig geworden.

Kunstgras kan wel tegen een stootje

Kinderen kunnen lekker ravotten in de tuin, slidings maken is geen enkel probleem, en ook een opblaaszwembadje kan de gehele zomer buiten staan. Heb je een speeltoestel in de tuin staan? Ook dan hoef je niet bang te zijn dat er dorre grasplekken in het kunstgras verschijnen. Kunstgras is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden, UV-bestendig en bovendien kleurvast.

Duurder in aanschaf

Kunstgras is duurder in aanschaf dan een pak graszaad, maar op termijn verdient het zich dubbel en dwars terug. Er zijn tegenwoordig verschillende kunstgrasmatten beschikbaar voor ieder budget en situatie, maar de prijs is wel afhankelijk van een aantal kenmerken. Als je bijvoorbeeld een kunstgrasveld met ‘ingebouwde moslaag’ voor een natuurgetrouw uiterlijk belangrijk vindt, dan zal de prijs hoger liggen. Ook de kwaliteit van de grassprieten en de dichtheid van de mat hebben invloed op de prijs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.