Daarom kiezen voor een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping plaatsen is geen alledaagse aankoop. Sterker nog, het is een behoorlijke investering. Daarom zal je waarschijnlijk enkele nachten wakker liggen over materialen, afmetingen, kleuren, budgetten…

Twijfel jij toch nog of een terrasoverkapping de investering waard is? Lees dan even verder. In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping op een rijtje gezet.

Een koel plekje

Het Belgische weer is wisselvallig en onvoorspelbaar. We kunnen in de zomer genieten van tropische temperaturen afgewisseld met flinke regenbuien. Dan kan een terrasoverkapping wel van pas komen. Ook als het niet regent maar wel ontzettend warm is, kan een overkapping voor wat verkoeling zorgen. Je zit lekker in de schaduw, terwijl je toch nog genieten van het vrije zicht op je tuin. Een zonnescherm is een alternatief. Maar dat is minder duurzaam.

Buiten zitten, ook als het weer tegenzit

Nog een ander groot voordeel van een terrasoverkapping is dat je het hele jaar door buiten kan zitten. Steek in de winter een vuurkorf aan of plaats een warmtelamp om de koelere zomeravonden goed door te komen. Droog zit je sowieso, dus van de weergoden hoef je geen schrik te hebben. En breekt het zonnetje toch door? Dan is het binnen een oogwenk weer aangenaam warm onder de overkapping.

Functioneel en gezellig ineen

Wat veel mensen niet weten is dat een terrasoverkapping ook functioneel is. Zo kunnen tuingereedschap, plantpotten en tuinmeubels het hele jaar door buiten blijven staan. Dat scheelt je weer een hoop sjouwwerk om de tuinmeubels op te bergen.

Bijkomend voordeel is dat een gezellig terras ook direct wat extra sfeer in de tuin brengt. Plaats bijvoorbeeld klim-ops tegen de wanden of voorzie de muren van een te gekke eyecatcher, zoals een schilderij, wandklok of misschien wel een mooie spiegel. Zo creëer je in een handomdraai een natuurlijke en gezellige sfeer die uitnodigt om lekker buiten te zitten onder de terrasoverkapping.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.