Zinken decoratie voor een nostalgisch gevoel

Zinken gieters, emmers of manden: allemaal voorwerpen die vroeger veel te vinden waren in huis, tuin en keuken. Gelukkig hebben ze de tand des tijds doorstaan en worden ze met de jaren alleen maar mooier. Nu kunnen deze duurzame gebruiksvoorwerpen prima worden toegepast als decoratief object in onze huizen en tuinen. Ja, zinken decoratie is weer helemaal in!

Zinken decoratie, geweldig voor in de tuin

Voor gebruik in de tuin is zink een geweldig materiaal. Het kan tegen een stootje, maar ook doorstaat het de kou, hitte, en nattigheid zonder probleem. Robuuste zinken emmertjes zijn bijvoorbeeld perfect om éénjarig bloeiende plantjes in te zetten. Vul er een paar met lobelia’s of viooltjes, plaats ze op een oude houten keukentrap tegen een muurtje en u heeft een sfeervol hoekje gecreëerd. Een grotere zinken emmer kan goed gebruikt worden voor meerjarige planten zoals buxus of hortensia. En voor kinderen die regelmatig thuiskomen met hout uit het bos is een zinken draadmand de perfecte plek om hun verzameling takken in te bewaren.

vintage gieter in zink

Ook voor binnenshuis

Binnenshuis kunnen deze objecten goed toegepast worden in zowel een modern als landelijk interieur. Zinken vuilnisemmers zijn een stijlvolle aanvulling bij het meubilair in een grote woonkeuken. Geplaatst bij de kapstok in de gang is een zinken emmer of draadmand een fraaie verzamelbak voor paraplu’s. Of zet de draadmand naast de open haard met een voorraad houtblokken, klaar voor een heerlijk avondje bij het vuur. En de zinken emmertjes met deksel kunnen goed gebruikt worden voor het bewaren van vogelvoer of kattenbrokjes.

In de tijd van onze (over)grootouders werden zinken voorwerpen vooral gezien als praktisch. Nu zijn ze zeer gewild om een nostalgische sfeer te creëren in en om het huis. Er zijn verschillende webshops om zinken decoratie als teilen, gieters, pannen, manden en emmers te kopen, zoals wezan.nl. Snuffel even rond, doe nieuwe ideeën op en laat je inspireren door deze mooie en duurzame objecten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.