Minizwembaden: klein maar fijn

Heb je een grote tuin nodig voor een zwembad? Guess again… Zelfs wanneer je een klein stadstuintje hebt, kan je een zwembad aanleggen. Minizwembaden nemen niet veel plaats in, terwijl je in de zomer toch lekker kan zwemmen.

minizwembad in de tuin

Steeds meer mensen kiezen voor een minizwembad in hun tuin. Dat doen ze in de eerste plaats om te ontspannen. Maar een minizwembad kan ook een decoratieve meerwaarde zijn. In combinatie met zwembadverlichting en een kleine waterval of fontein wordt het een leuke blikvanger.

klein zwembad in de grond

 

Een minizwembad is uiteraard niet groot. Dat kan actieve zwemmers – mensen die graag baantjes trekken – afschrikken. Gelukkig bestaat er een oplossing. Jetstreams creëren een tegenstroom waardoor je toch voluit kan zwemmen (zonder jezelf te verplaatsen). Deze jetstreams zijn meestal instelbaar – van een zachte stroming tot een sterke drift.

miniatuurzwembad

Net zoals bij gewone zwembaden is er bij minizwembaden enorm veel keuze qua formaten en afwerkingen. Dit zie je duidelijk bij de voorbeelden in dit artikel.

minizwembad

Dankzij hun compacte afmetingen zijn minizwembaden niet alleen geschikt voor de tuin. Ook binnenshuis kunnen ze geïnstalleerd worden. Zo kan je het hele jaar door zwemmen, zelfs wanneer het buiten vriest.

mini zwembad in huis

7 replies on “Minizwembaden: klein maar fijn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.