Bouwblogs & Bouwdagboeken

Ga je binnenkort bouwen? Of ben je van plan om je woning grondig te renoveren? Dan zijn de bouwdagboeken van medebouwers erg interessant. Je vindt er vaak handige tips waaruit je zelf heel wat kan leren om je eigen bouwplannen vlot te laten verlopen (waar je misschien nog niet aan gedacht had). Zoniet kan je er altijd wat inspiratie opdoen.

Hieronder zijn alle bouwblogs verzameld die ik momenteel gevonden heb. De eerste kolom bevat een link naar de blog, de tweede een omschrijving van het type gebouw (open, halfopen of gesloten) en in de laatste kolom staat de stijl van de woning. Mijn persoonlijke bouwdagboek kan je hier bekijken.

Heb je zelf een bouwblog en staat deze nog niet in de lijst? Contacteer mij via de contactpagina en ik zal hem zo snel mogelijk toevoegen.

Overzicht bouwdagboeken

Ons Leuk HuisjeOpen bebouwingModern
SteenakkerHalfopen bebouwingModern
Tom & Eef BouwenHalfopen bebouwingLandelijk
Nick & WendyHalfopen bebouwingModern
Ons leuk huisjeOpen bebouwingLandelijk
Papa verbouwtOpen bebouwingEigentijds
Paradijs in RozebekeOpen bebouwingModern
Ons occasiehuisjeGesloten bebouwingLandelijk
Project W&LOpen bebouwingModern
Houtskelet HuldenbergHalfopen bebouwingModern
Suikergilde 19Halfopen bebouwingModern
Ons HuisjeGesloten bebouwingModern
MetaalskeletbouwOpen bebouwingModern
Niels & DorienOpen bebouwingModern
AppelkotHalfopen bebouwingEigentijds
Project PastorieOpen bebouwingPastorij
Nicky & AnkeOpen bebouwingModern
Ons Nieuwe HuisOpen bebouwingLandelijk
BouwmeeOpen bebouwingLandelijk

Zelf een bouwblog starten

Een bouwblog of bouwdagboek is een leuke herinnering aan een van de mooiste (en meest stresserende) momenten van je leven. Na een aantal jaren kan je jouw blog nog eens opnieuw bezoeken en nalezen hoe je droomhuis tot stand kwam.

Zelf een bouwblog starten is helemaal niet zo moeilijk. Tegenwoordig zijn er immers genoeg platformen waar je gratis een blog kan starten, zonder dat je kennis van HTML of CSS nodig hebt. Enkele voorbeelden zijn WordPressBlogger en Weebly. Uiteraad kan je nog altijd een domeinnaam registeren en zelf een website opzetten. Dat vraagt echter wel wat meer tijd en geld.