Bouwblogs & Bouwdagboeken

Ga je binnenkort bouwen? Of ben je van plan om je woning grondig te renoveren? Dan zijn de bouwdagboeken van medebouwers erg interessant. Je vindt er vaak handige tips waaruit je zelf heel wat kan leren om je eigen bouwplannen vlot te laten verlopen. Zoniet kan je er altijd wat inspiratie opdoen.

Hieronder zijn alle bouwblogs verzameld die ik momenteel gevonden heb. De eerste kolom bevat een link naar de blog, de tweede een omschrijving van het type gebouw (open, halfopen of gesloten) en in de laatste kolom staat de stijl van de woning. Mijn persoonlijke bouwdagboek kan je hier bekijken.

Heb je zelf een bouwblog en staat deze nog niet in de lijst? Contacteer mij via de contactpagina en ik zal hem zo snel mogelijk toevoegen.

Ons Leuk HuisjeOpen bebouwingModern
SteenakkerHalfopen bebouwingModern
Tom & Eef BouwenHalfopen bebouwingLandelijk
Nick & WendyHalfopen bebouwingModern
Ons leuk huisje Open bebouwing Landelijk
Papa verbouwt Open bebouwingEigentijds
Paradijs in Rozebeke Open bebouwingModern
Ons occasiehuisje Gesloten bebouwingLandelijk
Project W&L Open bebouwingModern
Houtskelet Huldenberg Halfopen bebouwingModern
Suikergilde 19 Halfopen bebouwingModern
Ons Huisje Gesloten bebouwingModern
Metaalskeletbouw Open bebouwingModern
Niels & Dorien Open bebouwingModern
Appelkot Halfopen bebouwingEigentijds
Project Pastorie Open bebouwingPastorij
Nicky & Anke Open bebouwingModern
Ons Nieuwe Huis Open bebouwingLandelijk
Bouwmee Open bebouwingLandelijk

Zelf een bouwblog starten

Een bouwblog of bouwdagboek is een leuke herinnering aan een van de mooiste (en meest stresserende) momenten van je leven. Na een aantal jaren kan je jouw blog nog eens opnieuw bezoeken en nalezen hoe je droomhuis tot stand kwam.

Zelf een bouwblog starten is helemaal niet zo moeilijk. Tegenwoordig zijn er immers genoeg platformen waar je gratis een blog kan starten, zonder dat je kennis van HTML of CSS nodig hebt. Enkele voorbeelden zijn WordPressBlogger en Weebly. Uiteraad kan je nog altijd een domeinnaam registeren en zelf een website opzetten. Dat vraagt echter wel wat meer tijd en geld.