10 Manieren om je Kastje te Pimpen

Laat ons eerlijk zijn; de meeste meubelen zien er vrij sober uit. Maar soms wil je een speelse toets aan je interieur geven. Dat kan door bijvoorbeeld een kastje te ‘pimpen’ met verf, behangpapier, stoffen en veel meer. In een handomdraai wordt het de blikvanger van je woonkamer!

1. Gekleurde laden: de meest eenvoudige manier om een kastje te pimpen is door de laden te verven. Dat hoeft niet altijd in een subtiele kleur te zijn, ook een opvallende tint kan erg mooi zijn.

gekleurd kastje

2. Cijfers: dit kastje zou erg mooi staan in een studeerkamer of bureau. In plaats van cijfers kan je ook letters gebruiken.

kastje met rode cijfers

3. Geometrische vormen: deze hippe geometrische vormen zien er ingewikkeld uit op het eerste zicht, maar Samantha Pattillo toont dat ze vrij eenvoudig te maken zijn met behulp van een beetje tape. Probeer het zelf maar eens!

kastje met geometrische vormen

4. Gekleurde buitenkant: om een kastje te pimpen hoef je niet altijd de laden te kleuren. Ook de zijkanten en bovenkant kunnen een kleurtje gebruiken. Zoals je ziet kan het voor een mooi effect zorgen.

kastje verven

5. Magneetverf of bordverf: wil je jouw kastje echt multifunctioneel maken? Gebruik dan magneetverf of bordverf op de laden. Zo kan je er papieren op vasthangen of to-do lijstjes op maken.

kastje met magneetverf en bordverf

6. Stof: een kastje pimpen doe je niet alleen aan de buitenkant. Ook de binnenkant kan een make-over gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van laden die bekleed zijn met stof – een leuke verrassing als je de lade opentrekt!

laden bekleed met gekleurde stof

7. Lederen bovenkant: het hoeft niet altijd verf te zijn om een kastje te renoveren. Ook leder kan wonderen doen. Bekleed bijvoorbeeld de bovenkant met leder voor een trendy vintage look.

kast met leder bekleed

8. Behangpapier: behangpapier kan niet alleen op muren gebruikt worden. Ook voor de bekleding van laden is het geschikt. Dankzij de grote keuze aan kleuren en patronen kan je echt alle kanten op.

behangpapier op dressoir

9. Metalen hoeken: Molly Madfis bewijst dat zelfs metalen hoeken voor een wereld van verschil zorgen. Ze geven een dosis glitter & glamour aan een saai kastje.

pimped dressoir

10. Hippe handvaten: tenslotte kan je de standaard handvaten vervangen door iets anders. Denk bijvoorbeeld aan huisnummers, lederen riemen, Lego-blokjes, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos!

nieuwe handvaten voor kastje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.