12x Mooie metrotegels

Heb jij al eens gehoord van metrotegels? Dat zijn langwerpige tegels met schuine kanten. Hun naam is gelinkt aan de Parijse metrostations, waar deze tegels voor het eerst gebruikt werden. Vandaag de dag vinden we deze trendy muurtegels in heel wat badkamers en keukens terug.

witte metrotegel verticaal in badkamer
metrotegel donkerblauw in badkamer met terrazzo tegels

De originele metrotegels hebben een witte kleur met een glanzende afwerking. Ze zijn perfect om een kamer een ruime, luchtige uitstraling te geven. Tegenwoordig vind je ook tegels met een matte afwerking. Die ogen wat moderner.

gele metrotegel in visgraat verband als spatwand in keuken
metrotegel mat wit in keuken

Naast de traditionele witte kleur zijn metrotegels vandaag de dag verkrijgbaar in zowat alle kleuren van de regenboog. Groene metrotegels zijn bijvoorbeeld erg populair in keukens, terwijl we zwart metrotegels dikwijls terugzien in WC’s. Blauw, roze, grijs… er is voor ieder wat wils.

blauwe metrotegel in badkamer
beige metrotegel tegen muur

Naast de kleur van de tegels speelt ook de voeg een rol. Je kan de naden vullen met een klassiek wit of grijs voegsel, maar evengoed voor een toon-op-toon effect gaan. Let er dan wel op dat je het juiste kleurmiddel gebruikt.

keukenwand metrotegel blauw groen
roze metrotegel in keuken

En heb je al nagedacht over de oriëntatie? Door metrotegels horizontaal te plaatsen, accentueer je de breedte van de ruimte. Door ze verticaal te zetten, lijkt de kamer hoger dan ze werkelijk is. Sommige mensen zijn creatief en plaatsen metrotegels in een visgraatpatroon of een ander verband.

Metrotegels zijn trouwens relatief goedkoop. Hun prijzen liggen tussen de €20 en €40 per vierkante meter.

metrotegel glanzend wit
zwarte metrotegel als keukenwand
groene metrotegel in douche
groene metrotegel achter bad

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.