De babykamer inrichten als een echte interieurdesigner

Een van de leukste momenten tijdens de zwangerschap is het inrichten van de babykamer. Het is namelijk een belangrijke mijlpaal. Dit wordt immers het persoonlijke stekje van jouw kleine spruit.

Maar bij heel wat ouders brengt de babykamer inrichting enorm veel stres met zich mee. Niet alleen door de tijdsdruk (wanneer je te laat met de aankleding begint), ook door een gebrek aan inspiratie.

Om je op weg te helpen, heb ik enkele tips verzameld om de babykamer aan te kleden als een echte interieurdesigner.

Kies een kleurenpalet

Een babykamer moet rust uitstralen. Daarom raad ik aan om maximum twee accentkleuren te gebruiken in combinatie met een witte basis. Het cliché ‘blauw voor jongens en roze voor meisjes’ hoef je niet te volgen. Er is namelijk een hele regenboog om uit te kiezen.

Wil je wat meer pit? Voeg dan enkele felgekleurde accenten toe, zoals paarse opbergplanken. Ouders die het graag wat soberder houden, kiezen best voor pasteltinten.

babykamer inrichten kleurenpalet

Fleur de muren op

Muren zijn grote, saaie vlakken. Fleur ze op met decoratief behangpapier. Er zijn verschillende patronen om uit te kiezen. Of schilder de onderste 30% van de muur in een accentkleur. Muurstickers zijn ook een leuke manier om de babykamer in te richten. En dan hebben we het nog niet over bordverf gehad, waarop je zelf ontwerpen kan tekenen. Je merkt het meteen: er zijn mogelijkheden genoeg om de muren van je kinderkamer te versieren.

kinderkamer met babybed

Houd de slaapkamermeubels eenvoudig

Interieurdesigners kiezen meestal voor sobere meubels en gebruiken accessoires om accenten te leggen. Daarom is het een goed idee om het bed en de kasten in een witte kleur te kopen. Dat is een veilig keuze. Wit gaat immers nooit uit de mode.

Je kan trouwens nooit te veel opbergruimte hebben. Lakens, verzorgingsmateriaal, speelgoed… er zijn enorm veel spullen die allemaal een plaatsje verdienen.

babykamer decoratie

Denk aan de praktische kant

Een babykamer moet niet alleen mooi zijn. De praktische kant verdient ook aandacht.

Zo is het erg handig om een nachtlampje te plaatsen. Het zachte licht voorkomt dat je struikelt wanneer je ’s nachts naar je baby komt kijken.

Een zetel is ook een must-have. Deze zal zeker van pas komen tijdens nachtelijke voedingen.

Is de lucht in de babykamer erg droog? Plaats dan een luchtbevochtiger. Die zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

Andere essentials zijn een babyfoon om een oogje in het zeil te houden en verduisterende gordijnen om overdag het zonlicht buiten te houden.

moderne lichte babykamer

Babykamer decoratie

Er zijn honderden manieren om een babykamer aan te kleden. Enkele voorbeelden:

  • Een leuk vloerkleed
  • Sierkussens in de zetel
  • Fotokaders met de eerste foto’s van je baby
  • Een reeks Happy Lights
  • Een lightbox met de naam van je kind
  • Enkele kleine vetplantjes op een wandplank
  • Een XL-knuffelbeer op de grond als eyecatcher

Misschien wel het belangrijkste advies is: think outside the box. Creatief omgaan met de inrichting zorgt voor prachtige resultaten.

Aan inspiratie is er trouwens geen gebrek. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Pinterest of koop een interieurmagazine. Ook een bezoek aan meubelzaken zoals Morres kan leuke ideeën opleveren. Daar vind je alles onder 1 dak, van zetels en kasten tot bedtextiel en woondecoratie.

One reply on “De babykamer inrichten als een echte interieurdesigner

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.