Glazen douchewanden voor meer ruimtegevoel

Vroeger werden douchewanden vaak uit stenen vervaardigd. Men bouwde een halfhoog muurtje (of eentje tot aan het plafond) en bekleedde deze met tegels. Tegenwoordig zijn glazen douchewanden in trek. Zo’n glazen douchewand heeft namelijk allerlei voordelen.

Meer ruimtegevoel

Glazen douchewanden zijn perfect voor kleine badkamers. Dat komt omdat ze het zicht niet blokkeren en licht doorlaten. Hierdoor wordt de ruimte optisch vergroot. Wie klein woont, kiest dus best voor een glazen wand in de badkamer.

glazen wand badkamer

 

Diverse afwerkingen

Net zoals bij badkamertegels en -meubels zijn er enorm veel stijlen en afwerkingen om uit te kiezen. Erg populair zijn de heldere glazen douchewanden. Deze variant is erg subtiel en valt bijna niet op. Ze worden veel gebruikt in moderne badkamers. Maar ook in een eigentijdse of landelijke inrichting zal een heldere glazen wand niet misstaan.

randloze wand douche

Net als bij ramen kan je het glas ook laten zandstralen. Dit zorgt voor een matte uitstraling. Het glas wordt tevens semi-transparant, wat voor extra privacy zorgt tijdens het douchen. Je kan de volledige douchewand zandstralen of slechts een kleine horizontale/verticale strook.

gezandstraalde douchewand van glas

Experimenteer je graag met kleuren? Dan zijn er ook gekleurde douchewanden. Gekleurd gas is de perfecte blikvanger voor jouw badkamer. Geel, rood, groen, blauw, … welke kleur kies jij?

blauwe douchewand van gekleurd glas

Omlijst of randloos

Nog iets dat je kan kiezen bij de aankoop van een glazen douchewand is het frame. Kies je een rand in inox, kunststof of gietijzer? Voor een minimalistische look kan je ook voor een frameloze glaspartij opteren.

douchewand

Onderhoud

Het glas komt geregeld in contact met water. Een schoonmaakbeurt komt dus zeker van pas. Voor het onderhoud van jouw glazen douchewand hebben we volgende tips:

  • Behandel het oppervlak met een speciale glascoating. Dit zorgt voor minder vuil- en kalkafzetting op de douchewand.
  • Droog de wand na elke douchebeurt (met een handdoek of een raamtrekker).
  • Maak de douchewand wekelijks schoon met een ruitenreiniger.

landelijke douchewand zwart

Veiligheid

Heb je kleine kinderen in huis rondlopen? Maak je geen zorgen, want alle glazen voor douchewanden worden gemaakt van veiligheidsglas. Hierdoor is de kans op barsten en verwondingen vrijwel onbestaande.

douche met glazen deur

Meer weten?

Volgende bedrijven bieden glazen douchewanden aan:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.