Mooi en ontspannend: een regendouche in het plafond

De regendouche is stilaan ingeburgerd. Tegenwoordig vinden we in vrijwel elke badkamer een oversized douchekop die een fikse stortbui simuleert.

Wil je jezelf onderscheiden van de rest? Koop dan een inbouwunit. Deze regendouche zit in het plafond, wat voor een stijlvolle en luxueuze uitstraling zorgt.

Netjes ingewerkt

Een inbouw regendouche is naadloos ingewerkt in het plafond. Enkel de frontplaat is zichtbaar. Dat heeft twee voordelen: enerzijds ziet het er super modern uit, en anderzijds is het onderhoudsvriendelijk omdat er minder onderdelen worden blootgesteld aan kalkaanslag. Bovendien zitten er tijdens het douchen geen waterslangen en stangen in de weg.

Voor dit type inbouw regendouche heb je natuurlijk wel een verlaagd plafond nodig. Want deze inbouwunit heeft voldoende plaats nodig voor leidingen en andere zaken.

plafonddouche regendouche inbouw plafond

Tips bij de aankoop van een inbouw regendouche

Ben je van plan om een regendoucheset voor het plafond te kopen? Houd dan rekening met onderstaande tips:

  • Een plafonddouche komt in verschillende afmetingen. Des te groter de wateroppervlakte, des te aangenamer de douche-ervaring. Maar dat vertaalt zich wel in het totale kostenplaatje.
  • Sommige modellen hebben een ‘watervalfunctie‘, die bestaat uit een brede waterstraal in plaats van individuele druppels. Dat is misschien een leuk extraatje.
  • Er bestaan zelfs plafond regendouches met ingebouwde verlichting. Kies eentje met RGBW-leds voor kleurentherapie.
  • Net zoals bij een gewone douche, plaats je de bedieningsknoppen best voor de waterstraal. Op deze manier heb je geen last van het koude water wanneer je de regendouche aanzet.
  • Koop optioneel een bijpassende handdouche. Handig om jezelf snel af te spoelen, bijvoorbeeld als enkel je voeten vuil zijn.

Installatie door een expert

De installatie van een regendouche in het plafond is niet zo eenvoudig. Want er komt heel wat breekwerk bij te kijken. Omdat de meeste leidingen achter een muur of vals plafond zijn verstopt, is een waterdichte aansluiting essentieel. Bovendien vraagt een regendouche een hoger debiet dan een gewone handdouche. De kans is dus groot dat er nieuwe sanitaire leidingen nodig zijn. Daarom laat je de installatie best over aan een professionele loodgieter. Op deze manier vermijd je later problemen met jouw nieuwe plafonddouche.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.