Tips voor een Kleine Badkamer

Helaas heeft niet iedereen een gigantische badkamer waar zonder problemen een volledige wellnessruimte in past. De meesten onder ons moeten het met een beperkte oppervlakte doen. Daarom hebben we een aantal handige tips verzameld om een kleine badkamer optische te vergroten en optimaal in te delen.

Vervang het bad door een douche

Een bad neemt ongeveer twee keer zoveel plaats in als een douche. In een kleine badkamer is de keuze dus snel gemaakt, want elke centimeter is van belang. Bovendien verbruik je door te douchen een pak minder water, zeker in combinatie met een spaardouchekop. Voor de echte durvers is er een open douche.

Transparante douchedeuren

Heb je besloten om een douche te plaatsen? Gebruik dan een douchedeur van helder glas. Zo is er geen visuele barrière tussen de douche en de rest van de badkamer, waardoor de ruimte wat groter lijkt.

Plaats vloerverwarming

Een koude badkamer is niet erg aangenaam. Daarom is een goede verwarming een absolute must. Helaas neemt een radiator al snel een groot deel van de ruimte in, iets wat in een kleine badkamer niet ideaal is. Daarom is vloerverwarming misschien het overwegen waard. Zo heb je ook lekker warme voeten na het wassen en terwijl je jouw tanden poetst.

Laat voldoende licht binnen

Natuurlijk licht doet een kamer meteen groter lijken. Een groot raam of dakraam is dus zeker interessant. Uiteraard kan je ook kunstlicht gebruiken om wat extra licht te voorzien. Inbouwspots, wandlampen, indirecte verlichting … kunnen allemaal gebruikt worden.

Gebruik lichte kleuren

Deze tip is gerelateerd aan de voorgaande. In een kleine badkamer gebruik je best lichte kleuren voor je vloeren, muren en plafonds. Wit is altijd een winnaar, maar ook pasteltinten kunnen erg mooi zijn. Ook voor de meubelen kies je best geen al te donkere kleuren.

Vermijd rommel

Shampooflesjes, handdoeken, schoonheidsproducten, haarborstels, deodorant … in een badkamer zijn er tientallen spullen die je al dan niet dagelijks nodig hebt. Omdat we ze frequent gebruiken, worden ze vaak open en bloot tentoon gesteld. Hierdoor zal je badkamer kleiner lijken dan ze werkelijk is. Opruimen is dus de boodschap. Gelukkig zijn er allerlei opbergmogelijkheden te vinden om deze spullen in weg te bergen.

Plaats een spiegel

Een spiegel is sowieso handig. Maar in een kleine badkamer is ze extra handig, want ze reflecteert licht waardoor de ruimte optisch wordt vergroot. Je kan een eenvoudige spiegel aan de muur hangen, maar ook voor een wandkast met een ingebouwde spiegel kiezen. Er zijn dus mogelijkheden genoeg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.