10 Mooie en Goedkope Kerstdecoraties

De eindejaarsfeesten komen er weer aan. Tijd om de kerstboom en de rest van het huis te versieren. Om je interieur op een betaalbare manier in de kerstsfeer onder te dompelen, heb ik een aantal leuke tips verzameld:

Glazen kerstkandelaar. Heb je nog een aantal lege wijnglazen op overschot? Draai ze om, plaats een aantal kleine kerstballen in het glas en zet er een kaarsje op. Zo heb je een trendy glazen kerstkandelaar.

glazen kerstkandelaar

Dienblad. Met een eenvoudig dienblad kan je heel wat doen. Zet er een aantal kaarsen in, leg er paar dennentakjes rond en voeg eventueel een kerstfiguur toe. Makkelijker kan niet!

kerstdecoratie dienblad

Rode Kerststrik. Een feesttafel is niet compleet zonder een feestelijke Kerststrik rond de stoelen. Al wat je nodig hebt is een reepje rode stof. Eventueel kan je nog een aantal takjes tussen de strik steken als finishing touch.

rode kerststrik

Theelichtjes met takken. Ook deze kerstdecoratie kan je makkelijk zelf maken. Zoek een aantal glazen potjes en kleef er takjes rond – het is het ideale theelichtje voor de feestdagen.

theelichtjes met takken

Theelichtjes met kaneelstokken. Een leuke variant op voorgaande DIY-project zijn deze theelichtjes met kaneelstokken. Ze zien er niet alleen goed uit, ze zorgen ook voor een aangename geur.

theelichtjes met kaneelstokken

Zelfgemaakte kerstmutsen. Wie aan Kerstmis denkt, denkt waarschijnlijk ook aan de Kerstman. Daarom mogen deze zelfgemaakte kerstmutsen niet in je interieur ontbreken.

zelfgemaakte kerstmutsen

Glittervaas. Deze decoratietip komt van Dusty, eigenaar van de blog asmomseesit. Zij versierde haar glazen bokalen met een laagje glitter. Al wat je nodig hebt is tape en een spuitbus glitterverf.

glittervaas

Glitterflessen. Dezelfde techniek kan gebruikt worden om flessen te versieren. Met een likje zilverkleurige verf geef je ze een stijlvolle toets. Op deze pagina vind je de volledige instructies.

glitterflessen

Rendier kunstwerk. Als je kleine kinderen hebt, willen ze waarschijnlijk helpen met decoreren. Met een beetje vingerverf en kleurpotloden kunnen ze hun eigen kerstkunstwerk maken.

rendier kunstwerk

Ijslolly sneeuwvlok. Heb je nog een heleboel ijslollystokjes rondslingeren? Met deze instructies kan je ze omtoveren in een mooie sneeuwvlok om tegen je muur te hangen.

ijslolly sneeuwvlok

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.