Inspiratie: Afgewerkte Zolders

De zolder is bij heel wat mensen een verloren ruimte. Omdat ze vaak niet geïsoleerd is, dient ze louter als opbergruimte. Dat is eigenlijk spijtig, want een afgewerkte zolder is een echte meerwaarde voor je woning – je geniet van meer ruimte en ook bij de verkoop is het een troef.

Een afgewerkte zolder kan voor diverse doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld als slaapkamer, speelruimte, bureau, wellness ruimte, enz. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Neem maar eens een kijkje naar deze prachtige afgewerkte zolders:

slaapkamer op de zolder

Grote dakramen zijn altijd een goed idee bij een zolder. Zo krijg je meer natuurlijk licht binnen, en lijkt de kamer groter dan ze werkelijk is. Ook lichte kleuren zorgen voor dit verruimend effect.

rustieke afgewerkte zolder met houten balken

Hou je van een rustieke, landelijke uitstraling? Laat de houten balken van het dak dan open en bloot. De ruwe materialen passen perfect bij de aardetinten van de meubelen en accessoires.

kinderkamer op de zolder

Het is niet steeds nodig om de nok open te laten. Een verlaagd plafond zorgt voor een knussere sfeer.

afgewerkte zolder

Voor een loftgevoel kan je jouw zolder opsplitsen met behulp van een boekenkast. Aan de ene kant kan je een slaapkamer maken, aan de andere kant een bureauruimte.

badkamer op de zolder

Tegenwoordig worden veel zolders omgebouwd tot een badkamer / wellness ruimte. Zo kan je een heerlijk bad nemen terwijl je van een mooi uitzicht geniet.

zolder met skylight

Wil je nog meer licht op je afgewerkte zolder? Kies dan voor een skylight. Dit soort ramen is niet goedkoop, maar wel erg mooi en praktisch.

zolderafwerking

Of wat dacht je van deze doorlopende ramen? Op deze manier wordt de driehoekige vorm van het dak geaccentueerd – mooi en stijlvol.

zolderappartement

Van bovenstaande afgewerkte zolder werd een loft gemaakt. De badkamer, slaapkamer, woonkamer en keuken bevinden zich allemaal in dezelfde ruimte. Zo krijgt de bewoner een enorm gevoel van ruimte.

afgewerkte zolder met grote dakramen

Ben je zelf nog op zoek naar ideetjes om een afgewerkte zolder in te richten? Neem dan ook eens een kijkje op Pinterest. Daar zijn letterlijk duizenden pins te vinden van droomzolders.

droomzolder

One reply on “Inspiratie: Afgewerkte Zolders

 • kevin reijers

  Hallo,
  Wat een mooie foto’s alvast.
  Ik ga binnenkort ons zolderdak ook inrichten , maar ik wil dit met houten planken doen.
  Ik weet niet hoe ik de planken achteraan de balken zal kunnen vastmaken,zoals op je landelijke foto hierboven,zodat de ruwe en vaste balken blijven gezien worden.
  Kan u mij hierover informeren?

  Alvast dank, Kevin.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.