De meest trendy rolgordijnen van dit moment

Denk je eraan om rolgordijnen te kopen? Dan zal je versteld staan van de vele mogelijkheden. Om je te helpen een keuze te maken, stelden de specialisten van Gentse Raamdecoratie een lijstje samen met de meest recente trends. Lees snel verder en laat je inspireren.

Duo rolgordijnen

Heb jij al eens gehoord van duo rolgordijnen? Dat zijn rolgordijnen met twee verschillende stofbanen. Die schuiven onafhankelijk van elkaar, waardoor je zelf kiest voor meer of minder privacy. In één beweging kan je het licht binnen laten, verduisteren of temperen. Deze veelzijdigheid maakt duo rolgordijnen zo geliefd. Het is dus geen verrassing dat ze in steeds meer woningen opduiken.

beige duo rolgordijnen in de eetkamer

Badkamer rolgordijnen

Traditionele gordijnen worden doorgaans niet gebruikt in badkamers. Maar met rolgordijnen is dat wel mogelijk. Er bestaan namelijk speciale, afwasbare stoffen (gemaakt van polyester) die goed bestand zijn tegen de hoge luchtvochtigheid in deze ruimte.

Er zijn trouwens verschillende stoffen verkrijgbaar. Verduisterende rolgordijnen bieden absolute privacy door de coating die op de stof zit. Maar je kan ook kiezen voor een semi-transparante stof die inkijk van buitenaf voorkomt maar toch nog wat zonlicht binnenlaat.

Aardetinten

Tot hiertoe hebben we het voornamelijk gehad over de verschillende soorten rolgordijnen. Maar wanneer het over trends gaat, spreken we natuurlijk over kleuren.

Zwart en wit blijven erg populair. Verder zien we een opmars van aardetinten. Kleuren zoals bruin, terracotta, beige, zand, taupe… passen erg goed in landelijke interieurs, en zelfs in moderne woningen zullen ze niet misstaan. Erg felle kleuren zijn niet meer van deze tijd.

rolgordijnen en overgordijnen in woonkamer

Automatisatie

De laatste jaren investeren steeds meer mensen in een smart home. Deze gebouwautomatisatie zorgt voor meer comfort, meer veiligheid en een lager energieverbruik. Alle technieken in huis worden aangestuurd: verlichting, verwarming, audio… en ook de zonwering.

Om dit mogelijk te maken, heb je natuurlijk elektrische rolgordijnen nodig. Die hebben een kleine elektrische motor om het gordijnen op te halen of neer te laten. Dat kan met behulp van een knop, afstandsbediening of volledig automatisch. Er zijn allerlei interessante toepassingen, bijvoorbeeld:

  • Meerdere rolgordijnen samen bedienen
  • Diverse sferen selecteren, bijvoorbeeld ‘filmmodus’: gordijnen omlaag en verlichting uit
  • Rolgordijnen openen bij brand om vluchtwegen vrij te maken
  • Rolgordijnen als onderdeel van een aanwezigheidssimulatie tijdens je vakantie

Ecologie

De laatste trend draait om ecologie. Ook bij rolgordijnen is de milieu-impact belangrijker dan ooit. Kopers kiezen bewust voor gordijnen die gemaakt worden van duurzame materialen – eventueel uit gerecycleerde grondstoffen. Op deze manier zorgen we samen voor een groene toekomst voor de volgende generaties.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.