Mooie stoelen goedkoop in huis halen doe je zo

Iedereen droomt van een mooie set designstoelen aan zijn eettafel. Helaas kosten die handenvol geld. Want bekende designmerken rekenen flink door.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om mooie stoelen goedkoop in huis te halen. Hier zijn mijn tips:

Kies voor een replica

Er zijn heel wat iconische designstoelen op de markt, zoals de Eames DSW Chair en de HAY AAC. Die ontwerpen herken je uit de duizend. Net daarom kosten ze zo veel.

Wil je stoelen in deze stijl tegen een veel scherpere prijs? Ga dan eens op zoek naar een replica. Heel wat producenten maken ontwerpen die op de originele versie lijken, maar toch een klein beetje verschillen. Alleen kenners zien dat het niet om een originele designstoel gaat.

Het grootste verschil is het prijskaartje. Want een replica kost slechts een fractie van de prijs die je betaalt voor het echte werk.

Kijk eens in tweedehandswinkels

Ook in tweedehandswinkels kan je koopjes doen. Daar vind je misschien wel een mooie set retro schoolstoelen – die zijn hipper dan ooit. En om het ontwerp wat op te frissen, kan je de stoel eventueel schilderen. Want een likje verf doet wonderen!

Ga naar een outlet

Heel wat meubelwinkels maken plaats voor nieuwe collecties, en organiseren dan een uitverkoop. Deze outletprijzen liggen een pak lager dan de oorspronkelijke prijzen. Voor goedkope stoelen is er dus geen betere optie.

Tip: er bestaan ook faillissement-uitverkopen. Meubelzaken die hun deuren sluiten, moeten hun bestaande stock nog verkopen. Met een beetje geluk vind je hier nog de perfecte stoelen voor jouw eetkamer of keuken.

xooon eetkamerstoelen

Wacht op de solden

Is de aankoop niet dringend? Wacht dan even op de soldenperiode. Want dan zijn er ongetwijfeld acties op nieuwe stoelen, met serieuze kortingen of een gratis stoel bij aankoop van een bepaalde hoeveelheid.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.