4 Tips voor de perfecte photo wall

Een fotomuur met verschillende kaders is hipper dan ooit. Deze ‘photo wall’ geeft meteen een persoonlijke toets aan jouw interieur. Bovendien zijn er diverse manieren om een fotomuur in te vullen. Je kiest zelf het aantal kaders, de compositie, formaten, foto’s, enz. Wanneer ik zeg dat er miljoenen mogelijkheden zijn, overdrijf ik niet.

Op het eerste zicht lijkt het maken van een photo wall heel eenvoudig. Maar schijn bedriegt. Er zijn namelijk verschillende zaken om mee rekening te houden. Met onderstaande tips haal je het maximum uit jouw kadermuur.

Tip 1: compositie

Compositie is alles. De positionering van alle kaders bepaalt in grote mate de uitstraling. Begin dus niet lukraak fotokaders tegen de muur te hangen maar teken op voorhand een compositie uit.

Gelukkig is er aan inspiratie geen gebrek. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Pinterest (het inspiratieplatform voor interieurliefhebbers bij uitstek). Daar ontdek je honderden voorbeelden van photo walls. Dat is het perfecte starpunt om een persoonlijke compositie te maken.

Tip 2: kies een stijl

Wanneer je enkele fotomuren bekijkt, zal je direct merken dat er verschillende stijlen zijn. Sommige mensen kiezen voor een monochromatische look, die bestaat uit zwart-wit foto’s. Anderen verkiezen een kleurrijker geheel met opvallende ontwerpen.

De ene stijl past beter bij een kamer dan een andere. In woningen met een minimalistisch interieur kies je eerder voor een zwart-wit fotomuur. In een speelkamer mag je gerust met kleuren spelen. Vergeet niet: dit blijft tenslotte een persoonlijke keuze.

Tip 3: mix meerdere kunstvormen

Een kadermuur hoeft niet enkel uit foto’s te bestaan. Je mag gerust andere items toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een poster, een tekening van je kleine spruit of een gedroogde bloem. Laat je creativiteit de vrije loop. Een mix van items maakt jouw fotomuur alleen maar interessanter!

Tip 4: zorg voor persoonlijke stukken

Decoratie moet persoonlijk zijn. Dat geldt ook voor een fotomuur. Vergeet dus niet om enkele persoonlijke stukken te implementeren. Dat kan een gezinsfoto zijn, maar evengoed een kunstwerk dat je van vakantie hebt meegebracht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.