Trend: een trap met zwarte spijlen

Wie had ooit gedacht dat trappen trendgevoelig zijn? Maar ja hoor: ook in de trappenwereld zijn sommige ontwerpen aan een opmars bezig. Zoals een trapleuning met zwarte spijlen. Die zijn hipper dan ooit!

Tot voor kort zagen we veel trappen met een houten spijl die evenwijdig met de leuning loopt. Maar dat is verleden tijd. Wie een trendy interieur wil, kiest best voor verticale sierspijlen. En liefst nog in een zwarte kleur.

fauteuil met salontafel en zwarte trapspijlen

De zwarte kleur geeft de trap namelijk een subtiel industrieel karakter. Bovendien contrasteert dit mooi met witte binnenmuren.

trap met zwarte spijlen metaal

Zwart gietijzer (of een ander metaal) is perfect geschikt voor deze trendy trapspijlen. Maar je mag natuurlijk ook voor een ander materiaal kiezen, zoals hout. Zo krijgt de trap een compleet andere look.

strakke trap met zwarte verticale sierspijlen

Je kan zowel de trapspijlen als de trapleuning in hetzelfde materiaal kiezen. Daarnaast kiezen heel wat mensen voor een mix van materialen, bijvoorbeeld metalen spijlen met een houten leuning. Ook dat is erg mooi.

zwarte metalen trapleuning

Qua ontwerp heb je enorm veel mogelijkheden. Enerzijds zijn er de eenvoudige rechte trapspijlen. Die passen bij elke woonstijl. Maar je kan ook opteren voor sierspijlen met een u-vorm of een decoratieve ‘knop’ in het midden.

sierlijke trapleuning in zwart gietijzer

Tip: heb je een overloop? Laat de trapleuning en zwarte trapspijlen dan doorlopen. Zo vormt alles één geheel.

trapleuning zwart metaal

One reply on “Trend: een trap met zwarte spijlen

 • Rekkenspecialist

  Wat een leuk idee zo’n rek langs de trap! Dat ik daar nou nooit aan gedacht heb! Maakt het ook veel minder gevaarlijk voor de kinderen. Ik heb nu wel een rek, maar die geldt meer voor functionaliteit dan voor het uiterlijk, weet je wel.

  Mooie foto’s heb je in je blog gebruikt, trouwens!

  Groeten,
  Carla

  Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.