Wasruimte ideeën die je absoluut moet stelen

Een wasruimte inrichten is veel moeilijker dan een woonkamer of slaapkamer. Want je moet verschillende toestellen en opbergmogelijkheden een plaatsje geven op een beperkte oppervlakte.

Gelukkig vind je hieronder enkele wasruimte ideeën om je te inspireren.

Werkblad boven de wasmachine en droogkast

In zowat elke wasruimte vinden we een wasmachine en droger terug. Benut de ruimte boven deze toestellen optimaal door er een werkblad op te leggen. Verlang dit werkblad op enkele kastjes ernaast voor nog meer ruimte om je wasgoed op te vouwen.

wasruimte ideeen inspiratie

Een spoelbak

Een spoelbak is absoluut een must-have in je wasruimte. Je kan er bijvoorbeeld vuile kleren in afspoelen voordat je ze in de wasmachine stopt. Of het condenswater van een condensatiedroger in uitgieten.

spoelbak wasruimte

Uitschuifbare wasmanden

Staan je wasmanden altijd in de weg? Verstop ze in de kastjes. Deze uitschuifbare wasmanden zijn niet alleen mooi, maar ook bijzonder praktisch. Het wasgoed sorteren was nog nooit zo eenvoudig!

uitschuifbare wasmanden in wasruimte

Wandplanken

Nog een goed idee voor je wasruimte; installeer wandplanken boven het werkblad. Hier kan je allerlei wasproducten op kwijt – eventueel gesorteerd in dozen of mandjes. Waarom geen kasten? Simpel: omdat wandplanken veel ruimer ogen, wat geen overbodige luxe is in een kleine wasruimte.

washok wandplanken

Opklap strijkplank

Gebruik je het washok als strijkkamer met een opklap strijkplank. Omdat de droogkast vlakbij staat, hoef je niet rond te lopen met zware wasmanden. Ben je klaar? Klap de strijkplank omhoog en ze staat niet langer in de weg.

opklap strijkplank tegen de muur

Gesloten kastjes

Wie kasten in de wasruimte plaatst, kiest best voor gesloten modellen met kastdeuren. Zo verberg je alle wasproducten, vlekverwijderaars en andere rommel. Bevindt de wasruimte zich naast de keuken? Overweeg dan om deze ruimte te laten inrichten door de keukenbouwer, dan past alles netjes bij elkaar.

maatkasten in wasruimte

Wasruimte verlichting

De meeste wasruimtes zijn heel donker omdat er geen ramen zijn. Een goede verlichting is dus cruciaal. Plaats enkele inbouwspots in het plafond van de ruimte, en voorzie ook een ledstrip onder de wandplanken of wandkastjes om het werkblad te verlichten. Opgelet; in de wasruimte kies je voor koel wit licht (geen warm wit).

verlichting wasruimte LED

4 replies on “Wasruimte ideeën die je absoluut moet stelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.