Zo maak je een memo wall

Je boodschappenlijstje, die afspraak bij de tandarts, het telefoonnummer van de kinderopvang … sommige dingen mag je echt niet vergeten. Daarom halen heel wat mensen een prikbord of krijtbord in huis. Maar er zijn ook creatievere alternatieven om je aan deze zaken te herinneren. Een memo wall bijvoorbeeld. Zo’n notitiemuur kan je op allerlei manieren maken:

Bekleden met kurk

Prikborden bestaan (meestal) uit kurk. Je kan er makkelijk duimspijkers insteken om belangrijke memo’s op te hangen. Heb je er al aan gedacht om een XXL-versie van dit memobord te maken? Ga naar de plaatselijke doe-het-zelf zaak, koop enkele kurkplaten en bevestig ze tegen de muur. Het resultaat mag zeker gezien worden!

kurk muur

Krijtverf

Krijtverf is een super eenvoudige manier om een muur in een gigantisch schoolbord te veranderen. Deze verf is verkrijgbaar in diverse kleuren (zwart, donkergrijs, groen, …) en makkelijk aan te brengen. In de kinderkamer, een bureau, in de keuken … krijtverf kan overal gebruikt worden.

krijtverf muur

Magneetverf

Een leuk alternatief voor krijtverf is magneetverf. Deze verf heeft magnetisch geladen deeltjes, waardoor koelkastmagneten blijven kleven. Je kan er dus makkelijk een boodschappenlijstje, enkele foto’s of het nieuwste kunstwerkje van je zoon of dochter aan hangen. Mix verschillende kleuren om van je memo wall een echte blikvanger te maken!

muur met mangeetverf als memo wall

Metalen raster

Vergeet die krijt- en magneetverf en hang een metalen raster tegen de muur. Je kan dit frame gebruiken om door middel vanĀ wasknijpers of papierklemmen je belangrijke memo’s op te hangen. Bovendien kan je spelen met de kleur. Ga voor een contrasterende tint voor een speels effect, of kies een subtiele toon-op-toon kleur.

raster memo ophangen

XXL Papierrol

Sommige mensen schrijven hun lijstjes liever op papier. Jij ook? Dan vormt deze gigantische papierrol van George & Willy een oplossing. Lijstje schrijven, afrollen en afscheuren; zo simpel is het. Het enige nadeel? Je hebt een vrij hoog plafond nodig…

grote papierrol

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.