Coole containerwoningen die verrassend mooi zijn

Wonen in een container klinkt nu niet meeteen glamoureus. Maar vergis je niet: containerwoningen kunnen erg mooi zijn. Deze modulaire bouwoplossing biedt allerlei mogelijkheden, van eenvoudige bungalows tot grote “containervillas”.

containerwoning modern bungalow

Modulair bouwen

Omdat scheepscontainers vaste afmetingen hebben, is het erg makkelijk om hiermee te bouwen. Ze vormen immers een modulaire bouwtechniek waarbij je meerdere containers met elkaar kan verbinden door wanden weg te halen. Vergelijk het met gigantische Lego-blokken.

Natuurlijk gebeuren er eerst enkele aanpassingen. De wanden van de containers worden extra geïsoleerd om de warmte binnen te houden. Daarnaast worden er openingen voor ramen en deuren gemaakt. Ook leidingen voor het sanitair, elektriciteit en afvoeren worden netjes in de containerwanden weggewerkt.

wonen in een container

Onherkenbare containerwoningen

Containerwoningen zijn in de meeste gevallen niet te onderscheiden van klassieke baksteen huizen. Ze worden immers vaak bekleed met houten of kunststof panelen. Hierdoor wordt de metalen kern van scheepscontainers verstopt.

huis gemaakt van oude scheepscontainers

In een container werken

Een volledige containerwoning bouwen is voor heel wat mensen een grote stap. Maar scheepscontainers kunnen ook op andere manieren worden ingezet, bijvoorbeeld als thuiskantoor. Je kan een container in je tuin zetten en deze volledig inrichten als werkplek. Het resultaat zal je verbazen.

moderne containerwoning met meerdere verdiepingen

Containerwoningen in België en Nederland

Ook bij ons raken containerwoningen steeds meer ingeburgerd. Er zijn reeds allerlei bouwbedrijven die deze bouwmethode aanbieden. Maar dat wil niet zeggen dat je op eender welke bouwgrond een containerwoning mag neerpoten. Controleer zeker de geldende bouwvoorschriften voordat je met jouw project start. Sommige steden of gemeenten laten immers geen containerhuizen toe.

trendy containerhuis

Een gespecialiseerde architect

Wil je graag een woning van containers bouwen? Dan zoek je best een architect die ervaring heeft met deze bouwmethode. Niet iedereen is hierin gespecialiseerd. Een containerwoning ontwerpen vraagt immers een andere aanpak. Via Google vind je ongetwijfeld een architect in België of Nederland die jouw containerproject wil realiseren.

2 replies on “Coole containerwoningen die verrassend mooi zijn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.