Stijlvolle schapenvachten

Gezellig en comfortabel; een schapenvacht is een absolute upgrade in jouw interieur! Een mooi vachtje op een stoel, op de vloer of voor de open haard ziet er prachtig uit. Zelfs op je tuinterras (drapeer er één of meerdere over je tuinstoelen) zal hij niet misstaan. Eigenlijk kan een schapenvacht overal gebruikt worden.

schapenvacht op een lederen stoel

Voor welke schapenvacht kies jij?

Een schapenvacht kopen? Voor ieder interieur is er zonder twijfel een geschikt vacht te vinden, want ze zijn in vele kleuren en maten verkrijgbaar. Bont of wit en bruin – misschien ga wel je voor een ‘speciale uitvoering’ zoals een vacht met krulletjes? Kortom, geen enkele schapenvacht is hetzelfde want elk exemplaar is een uniek stuk. Dit maakt het nou juist zo leuk. Er zal niemand zijn die net zo’n schapenvacht heeft als jij!

Inspiratie opdoen? Kijk eens op www.schaapvaak.nl om de verschillende soorten schapenvachten te ontdekken.

wit en grijze schapenvacht in een vintage interieur

Onderhoud van jouw schapenvacht

Een schapenvacht gaat lang mee en doordat het een tijdloos en klassiek stuk is, heb je er erg lang plezier van.

In principe heb je weinig onderhoud aan zo’n mooie vacht. Zo nu en dan even uitschudden, of wanneer je aan het stofzuigen bent, het vachtje even meenemen, volstaat. Doordat wol van nature zelfreinigende eigenschappen bevat en een 100% natuurlijk product is, zullen bacteriën en virussen zich niet aangetrokken voelen om zich in de vacht te nestelen. De vacht uitwassen kun je beter niet doen, hierdoor verliest het zijn natuurlijke glans en soepelheid. En dat willen we juist niet!

Mocht je toch een ongelukje hebben gehad met deze schapenvacht (wat bijna onvermijdelijk is, zeker in een druk huishouden), zijn er allerlei oplossingen. Met een keukenrol of doekje kan je een ‘natte vlek’ snel weg krijgen. Het vet in de schapenvacht zal ervoor zorgen dat de vlek niet in de vacht trekt. Is de vlek toch onverhoopt al opgedroogd? Met een beetje water en wat groene zeep is dit zo opgelost.

schapenvacht op de vloer

Scandinavische toets

Het is je misschien al opgevallen dat schapenvachten vaak in Scandinavische interieurs gebruikt worden. De warme uitstraling van deze pelsen passen immers perfect bij deze woonstijl. Maar ook in een vintage of landelijke inrichting zal een witte schapenvacht niet misstaan.

wit schapenvel als decoratie

One reply on “Stijlvolle schapenvachten

  • Maria ten Hoeve

    Ik zie schapenvachten inderdaad ook vaak terugkomen in Scandinavische interieurs. Ik ben dol op deze stijl, de zachte kleuren en natuurlijke materialen vind ik erg mooi. Ben zelf ook van plan een schapenvacht te kopen, ik weet alleen nog niet welke soort.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.