Cementtegels als kleurrijke blikvanger op de vloer
Previous
RANDOM
De Perch barkruk: vintage eenvoud
Next

Inspiratie: onzichtbare garagepoorten

by kevin on februari 1, 2017
bouw

Hoewel bij veel nieuwbouw woningen een inpandige garage niet meer wordt voorzien (omwille van de steeds strengere EPB-regels), vinden toch heel wat mensen dit een meerwaarde. Indien de klant hiervoor kiest, moet de architect de garage zo goed mogelijk in het ontwerp implementeren. En dan spreken we niet alleen qua indeling. Ook het uitzicht in de gevel speelt een rol. Bij moderne architectuur is er een stijlvolle oplossingen: een bepaalde gevelbekleding gebruiken en die ook op de garagepoort toepassen. Zo worden gevel en poort een naadloos geheel. Indien correct uitgevoerd, wordt de ingang van de garage zelfs onzichtbaar!

garagepoort verwerkt in de gevelbekleding

Goede afspraken zijn cruciaal. Om ervoor te zorgen dat de sectionaalpoort en de gevelbekleding mooi op elkaar aansluiten, is er een goede communicatie tussen architect, aannemer en poortfabrikant nodig. Enkele centimeters verschil kan het naadloze effect verpesten.

onzichtbare sectionaalpoort

PVC en aluminium zijn veelgebruikte materialen om een gevel en bijhorende garagepoort te bekleden. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van hout? Houten panelen zorgen voor een warme toets. Nadeel: hout vergt meer onderhoud dan kunststof of aluminium.

gevel en poort met dezelfde bekleding

Een sectionaalpoort onzichtbaar in de gevelbekleding integreren wordt bijna uitsluitend in moderne architectuur gedaan. Daar dienen de grote volume’s als contrast tegen de gevelsteen. Het resultaat kan er prachtig uitzien. Vind je niet?

naadloze sectionaalpoort in gevel

Wil je het onzichtbare effect helemaal tot zijn recht laten komen? Vermijd dan een openingsknop of -klavier aan de buitenkant. Tegenwoordig worden de meeste geautomatiseerde garagepoorten immers geleverd met een afstandsbediening. Ook handvaten (om de poort manueel te openen) worden best achterwege gelaten.

sectionaalpoort met aluminium panelen

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »