Het Verschil tussen Natte en Droge Vloerverwarming

Vloerverwarming zien we in steeds meer woningen terug. Het is namelijk een erg aangename verwarmingsvorm. Bovendien heeft het ook een aantal belangrijke voordelen voor passiefhuizen – iets wat vandaag de dag niet onbelangrijk is. Maar welk systeem kies je nu best? Natte vloerverwarming of droge vloerverwarming? Wij zetten alle info even op een rijtje.

Natte vloerverwarming

Bij dit systeem worden de verwarmingsbuizen rechtstreeks in de chape gelegd. Omdat deze buizen uitzetten en terug krimpen, is het best om de chapelaag te laten wapenen. Zo vermindert de kans op scheurtjes. Deze wapening kan op twee manieren gebeuren: enerzijds met een traditioneel wapeningsnet of anderzijds met vloeibare kunststofvezelwapening. De vloeibare variant zal iets sneller warmen, maar dit verschil is te verwaarlozen.

natte vloerverwarming

Doorsnede van natte vloerverwarming.

Droge vloerverwarming

Bij droge vloerverwarming worden de verwarmingsbuizen in een voorgevormde constructie (van piepschuim of polystyreen) geplaatst. Hierin worden ook metalen profielen gelegd, die de warmte helpen geleiden. Droge vloerverwarming is meestal sneller dan de natte variant en ook de kans op scheurtjes is kleiner. Het belangrijkste nadeel is de hogere kostprijs.

droge vloerverwarming

Doorsnede van droge vloerverwarming

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.