8 tech gadgets die elke woning nodig heeft

Ik geef het toe: ik ben wel een tech fan. Een beetje technologie in huis moet kunnen. Het zorgt voor meer comfort, meer veiligheid en meer gebruiksgemak. Er zijn duizenden, misschien zelfs miljoenen, tech gadgets op de markt. Maar enkele hiervan mogen echt niet ontbreken. Dit is mijn top 8:

Een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is tegenwoordig meer dan een hip gadget. Dat komt omdat ze wel degelijk hun nut bewijzen. Slimme thermostaten zijn zelflerend en helpen op die manier jouw energiekosten te verlagen. Deze investering betaalt zich dus snel terug. Ook handig: een slimme thermostaat kan je tevens vanop afstand bedienen. Dat is handig wanneer je (weeral) moet overwerken en het verwarmingsprogramma nog even wil uitstellen.

Slimme thermostaten zijn er in overvloed. Maar Nest is misschien wel de bekendste. Vooral het trendy design valt op.

nest

Een wifi extender

Heel wat tech gadgets hebben internet nodig om correct te functioneren. Denk bijvoorbeeld aan jouw smartphone, een wifi-deurbel, enz. Helaas zijn er bij de meeste woningen enkele plaatsen waar het wifi-signaal niet sterk genoeg is voor een stabiele verbinding. Een wifi-extender, zoals die van Fritz!, kan daarbij helpen. Dit toestel steek je in het stopcontact, waarna het signaal van je modem wordt opgepikt en opnieuw wordt uitgezonden. Op deze manier wordt de verbinding versterkt en het bereik uitgebreid.

fritz-repeater

 

Slimme verlichting

Praktisch en stijlvol: investeren in slimme verlichting is zeker de moeite waard. Koploper op het vlak van slimme verlichting is Philips Hue. Dit systeem is makkelijk te integreren in een bestaande woning. Er zijn namelijk slimme lampen met een klassieke Edison fitting die je simpelweg in een plafondlamp of tafellamp kan schroeven. Daarnaast heeft Philips enkele losstaande armaturen op de markt gebracht.

Je vraagt jezelf misschien af: wat kan ik met slimme verlichting? Wel, in de eerste plaats kan je verschillende lampen groeperen en ze via een smartphone bedienen. Sommige lampen laten zelfs meerdere kleuren toe. Verder zijn er allerlei geavanceerde functies mogelijk. Een rode lichtimpuls wanneer het begint te regenen, zodat je nog snel de was kan binnenhalen? Dat is geen enkel probleem!

hue

Een home assistant

De manier waarop we onze woning bedienen zal in de toekomst grondig veranderen. Vroeger hadden we drukknoppen, nu hebben we onze smartphone, en binnenkort hoeven we enkel tegen onze slimme home assistant te spreken.

Toestellen zoals de Amazon Echo en Google Home luisteren naar je stem en vertalen deze naar commando’s. Je kan bijvoorbeeld vragen welk weer het morgen wordt, herinneringen instellen of een playlist starten.

google

Een NAS

Foto’s, video’s, muziek … er gaat heel wat multimedia om in een woning. In plaats van ze allemaal op één computer te zetten, kies je beter voor een NAS. Deze afkorting staat voor ‘network-attached storage’. Simpelweg vertaald is het een opslagapparaat dat verbonden is met het internet. Dat wil zeggen dat je overal ter wereld – in de woonkamer of op vakantie – toegang hebt tot jouw media.

nas

Gestuurde stopcontacten

Sommige toestellen zijn bijna permanent verbonden met een stopcontact. Denk bijvoorbeeld aan een vloerlamp of een airconditioning. In dat geval kan het handig zijn om hier een gestuurd stopcontact te gebruiken. Hiermee kan je vanop afstand schakelen tussen aan en uit.

Loxone heeft bijvoorbeeld de Smart Socket Air. Samen met de draadloze Miniserver Go vormt dit de basis van een complete smart home.

socket

 

Video-deurbel

Er belt iemand aan. Is het een kennis of een verkoper? Met een video-deurbel zie je op jouw smartphone een live video feed van de voordeur. Je kiest zelf of je opendoet of niet.

Sommige wifi-deurbellen hebben zelfs een snapshot functie. Elke keer er iemand op de knop drukt, wordt er een foto genomen. Op deze manier weet je wie er heeft aangebeld terwijl je weg was.

deurbel

Logitech Harmony

Tegenwoordig is er een overvloed aan multimedia apparaten: een televisie, versterker, digibox, console, enz. Al deze toestellen komen met een aparte afstandsbediening. De Logitech Harmony is de perfecte vervanging. De Harmony bundelt alle afstandsbedieningen in één toestel, zodat je van hieruit alles kan bedienen. Zo blijft alles ordelijk op jouw salontafeltje.

logitech

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.