Designklassieker: De Acapulco Stoel

In de meubelwereld zijn er een heleboel designklassiekers te vinden. De Acapulco stoel is er eentje van. Deze iconische stoel leent zijn naam aan het stadje Acapulco in Mexico. Tijdens de jaren 60 was het een populaire vakantiebestemming bij Amerikaanse celebrities zoals Liz Taylor en John Kennedy.

acapulco stoel

Volgens de legende werd de Acapulco stoel ontworpen door een fransman die in het stadje op vakantie was. Hij vond de combinatie van een gesloten stoel en de brandende Mexicaanse zon veel te warm. Daarom ging hij op zoek naar een oplossing. Geïnspireerd door de open structuur van de traditionele hangmatten, ontwierp hij deze luchtige stoel.

acapulco chair

Of deze legende waar is of niet, hebben we het gissen naar. De eerste modellen werden begin jaren 60 geproduceerd en werden als snel bekend in heel het land. De klassieke versie werd gemaakt van een ijzeren frame en repen vinyl, maar tegenwoordig zijn er ook moderne varianten die leder gebruiken.

designklassieker acapulco

Het mooie aan deze Acapulco stoel is dat hij zo veelzijdig is. Je kan hem zowel binnen als buiten gebruiken. En dankzij de verschillende kleuren, kan je deze stoel makkelijk afstemmen op de rest van je interieur. Ook het ontwerp ziet er na zoveel jaren nog steeds fris uit. De Acapulco Chair is dus terecht een designklassieker.

iconische meubelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.