Geef je Wijnkurken een Nieuw Leven

De eindejaarsfeesten komen er weer aan. Dit wil zeggen dat er weer heel wat champagne -en wijnflessen zullen sneuvelen. Maar wacht nog even voordat je die wijnkurken wegwerpt. Je kan ze namelijk een tweede leven geven met behulp van deze 5 handige DIY projecten.

Stempels 

Dit project is echt supereenvoudig. Met behulp van een breekmes kan je zelf figuren uitsnijden (wees wel voorzichtig voor je vingers). Hartjes, driehoekjes, smileys … de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarna kan je naar hartenlust stempelen!

kurken stempels

Onderleggers

Om je tafel van hete potten en pannen te beschermen, gebruik je best een onderlegger. Je kan deze in een winkel kopen, maar je kan evengoed zelf eentje maken. Al wat je nodig hebt is een aantal wijnkurken en een lijmpistool. De instructies vind je hier.

kurken onderlegger voor potten en pannen

Fotohouders

Je oude wijnkurken kunnen zelfs gebruikt worden om een fotohouder te maken. Zoek een oude kandelaar, druk een paperclip in de wijnkurk en zet je foto op. Makkelijker kan niet!

DIY kurken fotohouder

Kruidenlabels

Heb je net een kruidentuintje aangelegd maar haal je de plantjes vaak door elkaar? Dan kunnen labels van pas komen. Schrijf de naam van het plantje op een wijnkurk en steek ze op een satéstokje. Tijm, basilicum, salie, munt … je weet meteen waar elk kruid te vinden is.

kruiden labelen

Kaarsen

Wist je trouwens dat je een wijnkurk kan omtoveren in een kaars? Volgens Victoria Hudgins is dit mogelijk. Vul een potje met aceton alcohol en laat de kurk enkele dagen weken. Nadien kan je ze simpelweg aansteken.

kurken kaars

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.