Kuler helpt je een kleurpalet samen te stellen

Kleuren zijn enorm belangrijk in een interieur. Een goed kleurenpallet zorgt namelijk voor een gezellige sfeer en een smaakvolle inrichting. Maar hoe kan je nu eenvoudig goede kleurcombinaties maken? Wij hebben de oplossing gevonden; Adobe Kuler.

Maak kennis met Kuler

Kuler is een softwarepakket van het Amerikaanse technologiebedrijf Adobe. Je kent dit bedrijf misschien van producten als Photoshop, Illustrator en Acrobat. Als aanvulling op haar aanbod voor designers, ontwikkelde het bedrijf Kuler. Met deze software kan je snel en eenvoudig een kleurenpallet maken en delen.

Het grote voordeel van Kuler is dat het een online applicatie is. Je hoeft dus geen extra software te installeren op je computer. Surf simpelweg naar kuler.adobe.com en je bent klaar om een leuk kleurenpallet te maken.

Hoe werkt het?

Elke kleurencombinatie begint met het ‘color wheel’. Dit is een overzicht van het volledige kleurenspectrum met een aantal armen om kleuren te selecteren.

Hoe deze armen zich gedragen, bepaal je met behulp van een ‘color rule’. Je kan bijvoorbeeld complementaire kleuren kiezen, maar ook contrasterende tinten en variaties op een specifieke kleur. Er zijn dus oneindig veel mogelijkheden.

De kleuren van een foto

Heb je niet genoeg inspiratie om een kleurenpallet vanaf nul te maken? Gebruik dan een foto als basis. Upload een afbeelding (bijvoorbeeld van een salon of een slaapkamer) en analyseer de gebruikte kleuren via Kuler.

Nadien kan je jouw kleurenpallet opslagen door een account te maken. Dit is volledig gratis.

adobe kuler

Wat inspiratie nodig?

Een van de meest interessante functies van Kuler is het ‘explore’ tabblad. Hier kan je de creaties van andere gebruikers zien. Wees gerust, er zitten heel wat pareltjes bij.

Op deze pagina kan je niet alleen de meest populaire combinaties zien, maar ook de meest gebruikte of een willekeurig pallet. Ook erg handig is de zoekfunctie. Hier kan je een bepaald zoekwoord gebruiken, zoals ‘green’ of ‘bedroom’, om snel specifieke tinten te vinden.

Als je een account hebt, kan je de beste kleurencombinaties aan je favorieten toevoegen om later opnieuw te bekijken.

Omzetten naar Pantone kleuren

Als je Kuler gebruikt, zal je merken dat men enkel RGB en hexidecimal codes gebruikt. Deze kleurcodes zijn van toepassing op schermen.

Gelukkig kan je deze kleur eenvoudig omzetten naar een Pantone tint. Gebruik hiervoor de website rgb.to. Met de gegenereerde Pantone code kan je zonder problemen naar een interieur- of verfwinkel stappen. Handig, niet?

One reply on “Kuler helpt je een kleurpalet samen te stellen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.