Behangpapier in de Badkamer; Waarom Niet?

Uit statistieken blijkt dat 90% van de Vlamingen hun badkamer bekleedt met tegels. Ok, deze statistieken heb ik zelf verzonnen, maar toch zien we in de meeste badkamers tegels terug – meestal van vloer tot plafond. Nochtans kan ook behangpapier erg mooi zijn. Behangpapier kan een speelse toets geven aan een saaie muur en de hele ruimte opfleuren.

Hoewel er tegenwoordig heel wat vochtbestendig behang op de markt is, raden we aan om op erg gevoelige plaatsen toch tegels te gebruiken. Denk maar aan de douche of rond het bad. Op andere plaatsen, bijvoorbeeld aan het toilet, kan je probleemloos behangpapier gebruiken.

Het leuke aan behangpapier voor badkamers is de grote keuze aan prints en patronen. Verf is saai, behangpapier helemaal niet. Ga bijvoorbeeld voor een visgraat print, kleurrijke figuren of fotobehang. Er is een ontwerp voor ieders smaak. Ook voor jouw badkamer is er behangpapier in overvloed.

Tip: je gebruikt best vinylbehang of vliesbehang in de badkamer. Dit behangpapier is bedekt met een dunne laag PVC, waardoor ze waterbestendig zijn. Hierdoor kan je ze probleemloos gebruiken in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en het toilet.

Voorbeelden van badkamers met behangpapier

Hieronder vind je enkele voorbeelden van mooie badkamers met behangpapier. Let het duidelijk zijn dat dit slechts een kleine greep uit het grote aanbod is. Er zijn namelijk honderden ontwerpen om uit te kiezen. Je brengt dus best een bezoekje aan de dichtstbijzijnde decoratiewinkel om nog meer voorbeelden te ontdekken.

retro behangpapier boven de badkuip

Wat past er beter bij een retro badkuip en klassieke houten lambrisering dan dit vintage behangpapier van Trustworth Studios? Dit behang geeft meteen een speelse en kleurrijke toets aan de badkamer. Leuk, hè?

fotobehang badkamer

Droom je er al lang van om een bad te nemen in de natuur? Maak nu jouw dromen waar met dit erg realistische fotobehang. Zo lijkt het alsof jouw badkuip in het midden van een groene dreef staat.

badkamer behangpapier

Badkamer behangpapier hoeft niet altijd super opvallend te zijn. Het kan ook subtiel aangebracht worden. Neem maar eens een kijkje naar bovenstaande voorbeeld. Hier zie je het moderne behangpapier van Philipe Romano.

print behang in de badkamer

In kleine badkamers kies je best voor behangpapier met een grote print. Kleine patronen zullen de ruimte optisch verkleinen, waardoor je al snel een benauwd gevoel krijgt. Vermijd ook donkere kleuren. Lichte kleuren zijn altijd een winnaar in kleine kamers.

badkamerbehang

Bovenstaande badkamerbehang past perfect bij het stenen blad en het messing kranenwerk. Het breekt ook de rechte lijnen van de spiegel, het meubel en de lampen. Het resultaat is erg geslaagd, vind ik persoonlijk.

witte badkamermeubelen met zwart behangpapier

De overgrote meerderheid van de badkamermeubelen is wit. Daarom is het geen slecht idee om wat contrast te introduceren. Met dit prachtige zwarte behangpapier, bijvoorbeeld. Let ook even op het bijpassende plantje op de wastafel.

skull behang

Voor de durvers onder ons, is er dit badkamerbehang met doodshoofden. Dit ontwerp toont nogmaals aan dat er enorm veel variatie is qua kleuren, stijlen en designs.

badkamer met behangpapier

Dit is nog een leuk voorbeeld van fotobehang. Dit ontwerp is een pak subtieler dan de felgroene dreef die we hiervoor zagen. Het leuke aan fotobehang is dat je zelfs de mogelijkheid hebt om zelf een ontwerp te maken. Je kan dus probleemloos fotobehang van je eigen tuin achter het bad kleven.

3 replies on “Behangpapier in de Badkamer; Waarom Niet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.