De Tijdloze Charme van het Visgraat Patroon

Het visgraat patroon is een echte klassieker. Je zal dit tijdloze patroon in heel wat huizen tegenkomen. Vooral het visgraat parket is erg populair, maar tegenwoordig zien we ook heel wat muurtegels, plafonds en behangpapier met deze vormen. Wat visgraat patronen zo leuk maakt zijn de scherpe lijnen. De meeste vloeren hebben immers rechte, symmetrische lijnen – wat erg mooi is, maar niet echt creatief.

Ben je zelf een liefhebbers van visgraat parket of tegels? Dan zal je erg blij zijn met onderstaande voorbeelden. Je zal zien dat er enorm veel variatie is en dat dit patroon in vrijwel elke ruimte past; de woonkamer, badkamer, keuken, bureau, enz.

visgraat-1

Vergelijk even boven- en onderstaande foto. Zoals je ziet is er enorm veel kleurverschil mogelijk. Het lichte visgraat parket ziet er erg modern uit, terwijl de donkere variant een eerder klassieke uitstraling heeft.

Het is zelfs mogelijk om parket met tegels te combineren. Bij een visgraat patroon is dit niet eenvoudig, omdat de afmetingen van de tegels en het hout even groot moeten zijn. Door beide materialen goed te mixen krijg je een mooie overgang tussen het parket en de vloer.

visgraat-3

Tot hiertoe hebben we enkel vloeren gezien. Maar er zijn ook visgraat tegels voor tegen de wand. Zelfs op een volledige witte muur zorgt dit patroon voor een creatieve toets.

visgraat-4

Net zoals bij de vloeren, kunnen we bij visgraat wandtegels een mooie overgang voorzien van het ene naar het andere materiaal. Het resultaat kan erg mooi zijn, zoals je bij onderstaande slaapkamer ziet.

visgraat-5

Geen zin om parket of tegels te plaatsen, maar wil je toch dit hippe patroon in huis halen? Ga dan voor behangpapier. Er zijn verschillende stijlen, kleuren en afmetingen mogelijk. Daarnaast zijn er diverse accessoires met een visgraatpatroon, zoals kussens, gordijnen, plaids, vloerkleden, enz.

visgraat-6

Voor een unieke look kan je spelen met verschillende kleuren. Ga voor een duidelijk contrast, zoals in deze keuken, of kies voor een subtiele overgang.

visgraat-7

De woonkamer hieronder heeft een erg mooi kleurenpalet. Je ziet witte muren en plafonds, donkergrijze zetels en sofa’s en een bruin visgraat parket en kastje. De koperkleurige hanglampen passen ook perfect in dit plaatje.

visgraat-8

Tenslotte tonen we jou nog een mooie close-up van visgraat tegels in de badkamer. De zwarte tegels en goudkleurige kranen zorgen voor een prachtig contrast.

visgraat-9

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.