Dit is de Douchekop van de Toekomst

Ken jij Kickstarter al? Via deze website kunnen particulieren en bedrijven investeren in nieuwe producten, gaande van mediaspelers en bordspelen tot wekkers en kleding. Elke project heeft een doel waarvoor gespaard wordt. Sommige projecten halen dit doel en worden gecommercialiseerd, anderen falen en sterven een stille dood.

Een van de meest succesvolle projecten is de Nebia Shower. De ontwikkelaars van deze douchekop hadden een doel van $100.000 dollar vooropgesteld. Uiteindelijk haalde men meer dan 3 miljoen dollar (!) op. Wat maakt deze Nebia Shower nu zo gewild?

70% minder water

Wat de Nebia Shower zo revolutionair maakt, is dat hij ongeveer 70% minder water verbruikt dan een klassieke douchekop. Ter vergelijking: voor een doorsnee gezin van 4 personen komt dit neer op een gemiddelde besparing van 300 euro per jaar. Ook voor sportscholen (voetbal, fitness, sporthallen…) betekent dit een enorme besparing.

nebia gif

Je vraagt jezelf misschien af: hoe kan dit?

De ontwikkelaars van Nebia gebruikten luchtvaarttechnologie om een waterstraal te transformeren in microscopisch kleine druppeltjes. Deze kleine druppeltjes hebben samen een grotere oppervlakte, waardoor er minder water nodig is. Je wordt als het ware omhuld door een warme mist.

waterbesparende douchekop nebia

Futuristisch design

Ook het ontwerp van de Nebia Shower mag gezien worden. Want toptechnologie in een mondain jasje past niet.

De douchekop is gemaakt van thermoplastic polyurethane (TPU) en kan 45° gedraaid worden. De kop is verbonden met een aluminium frame, dat je met één hand naar omhoog of naar omlaag kan schuiven – een handige functie voor grote en kleine mensen. Er is tevens een aparte handdouche.

nebia shower

douchekop nebia

De Nebia Shower kopen

Wil je deze futuristische douche in huis halen? Dan zal je nog even moeten wachten. De crowdfunding-fase is momenteel afgerond. Mensen die geïnvesteerd hebben in dit project zullen in de lente van 2016 hun Nebia Shower ontvangen. De rest van ons zal nog even langer moeten wachten. Of deze douchekop ook in België en Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet geweten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.